Veliki radovi na novoj komunalnoj infrastrukturi

Gradonačelnik Marko Ožić Bebek: Danas počinje rekonstrukcija Kalalarge

Početak zamašnih radova na gradnji i uređenju  komunalne infrastrukture, prije svega u Kalalargi i na Zelenki,  jutros (28.siječanja) je najavio makarski gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek na konferenciji za novinare koju je održao zajedno s dogradonačelnicima Antom Novakom i Ivanom Ivandom    

 kalalarga-Danas starta uređenje i rekonstrukcija Kalalarge o čemu se dugo pričalo i što se još duže iščekivalo. Došao je i taj dan, projekt je zahtjevan i vrijedan oko tri milijuna kuna, a podrazumijeva sasvim novu mrežu komunalne infrastrukture i popločavanje  kamenom ove najstarije gradske ulice. Radove izvodi ovdašnje poduzeće Migros a za nadzor je odabran diplomirani inženjer arhitekture Goran Juričić – naglasio je gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek na redovitoj presici održanoj 28. siječnja.

Radovi će biti sasvim gotovi do svibnja tako da u sezonu ne ulazimo s radovima i Kalalarga će ovo ljeto dočekati u novom ruhu.

Kasnije će se uređivati i sve stare uličice u  gradskoj jezgri  s tendencijom uređenja makarske stare gradske jezgre koja će biti i u funkciji turizma jer ovaj drevni grad to svakako zaslužuje.

I nije rekonstrukcija Kalalarge jedini veliki zahvat koji započinje u gradu na komunalnom uređenju. Kako je gradonačelnik najavio, počet će od danas asfaltiranje ulica: Marina Držića, Biokovske i Kažimira Ljubića koje su bile derutne, a uskoro će se asfaltirati i Put mlikarica i Kipara Meštrovića, prvenstveno ono raskrižje puno rupa i neravnina gdje izlazi Put mlikarica. Nastavit će se Ulica molizanskih Hrvata.

Sljedeći tjedan gradnja odvodnje u Splitskoj i Zagrebačkoj

ciscenje magistrale 004Završen je i natječaj za rekonstrukciju Zagrebačke i Splitske ulice i radovi će početi za tjedan dana!Radi se o velikom zahvatu najvažnijeg uređenja sustava odvodnje oborinskih voda koje u nedostatku istoga nose naplavine skroz na magistralu i do hotela Biokovka. Treba dakle pokupiti te vode i regulirati njihovu odvodnju. Nanijet će se i novi sloj asfalta te urediti nogostup tamo gdje bude moguće, istaknuo je gradonačelnik Bebek. Ovaj projekt je također zahtjevan i vrijedan oko tri milijuna kuna.

Sljedeći tjedan će se izabrati nadzor i radove će otpočeti tvrtka Brodomerkur.

Nadalje, uređivat će se šetnica od hotela Biokovka prema tenis centru. Pregovarali smo s Hrvatskim cestama da se asfaltira ispod kolodvora prema rivi izlaz, a mi  ćemo raditi  nogostup s istočne strane od Tomya naniže. Radit ćemo i   nogostup od Auto-moto škole prema kolodvoru.

Dovoljno je 20 m zaštitnog koridora zaobilaznice

Među aktualnostima u gradu  gradonačelnik je komentirao i  započeto projektiranje zaobilaznice.

-Čuo sam da je bilo burno na javnoj raspravi. Mi nismo  direktno uključeni u ovaj projekt već država, odnosno Hrvatske ceste. Gradu Makarskoj gradnja zaobilaznice bi  dobrodošla.

 Ono što je u PP-u Grada Makarske i ono što je sada bilo na javnom uvidu  da se planira, razlikuje se u veličini zone obuhvata. Znači,  zaštitna zona se poduplala.  U nas je 50, a oni su je planirali 100 metara, dok realno kod zaobilaznice  ne treba biti veća od 20 metara zaštitna zona koridora. Dakle,  treba ostati  20-ak metara veličina zaštitne zone.  Nadamo se da će se uvažiti ta naša primjedba. Nema  potrebe za 100 metara koridora. Ušle su neke kuće u tu zonu, a ljudi ih sada idu legalizirati. Vjerojatno nije mijenjana trasa, ali je prevelik zaštitni koridor i stavili smo primjedbu. Nadam se da će se uvažiti naša primjedba i da  će taj koridor biti kakav je bio i prije-poručio je gradonačelnik.

Još jedan pristup moru za osobe s invaliditetom

Po programu  zaštite i unaprjeđenja života osoba s invaliditetom radit će se još jedan pristup moru za invalide.

-Mi smo prošli na natječaju i za tu namjenu dobili 110 tisuća kuna. Uredit će se slično pristup moru kao onaj ispred Biokovke i imat ćemo dva kvalitetna pristupa moru za invalide na našoj gradskoj plaži.


Pri kraju nasipavanje lukobrana

 Nasip lukobrana je pri kraju. Prva faza će biti gotova do prvog svibnja. Ostalo je još samo 25 metara trupa lukobrana. Nakon toga će ići, najvjerojatnije, predviđena   tri tunela na lukobranu za cirkulaciju mora u luci i zaštita lukobrana s vanjske strane. Paralelno s tim ide u tom dijelu rive po završenom projektu natječaj koji će omogućiti do 60 vezova. U  drugoj fazi će lukobran biti kompletno gotov i raspolagat će s ukupno 110 vezova.

Ne zatvarati Stupicu prije jeseni!

Ono što je vezano za lukobran je problem zatvaranja Stupice najavljen za  prvi veljače. Kao što je poznato, mi smo tražili odgodu zatvaranja do 15. veljače i nama  nije problem najavljeno zatvaranje. No,  stanovnicima Vrgorca od kojih mnogi rade na Makarskom primorju te ondašnjim poljodjelcima koji ovamo dovoze robu zasigurno je to problem. Predstavnici MO iz Vrgorca su tražili odgodu zatvaranja Stupice  zbog gradnje tunela što mi s razumijevanjem podupiremo. Treba odgoditi sve do jeseni  jer se pred početak sezone otvara tunel Sveti Ilija i to će svakako biti bolja prometna alternativa od Staze. Uvjeren sam kako će to uvidjeti Hrvatske ceste čiji je to projekt.

Sadnja novih velikih stabala

Paralelno s komunalnim uređenjem grada gradonačelnik je najavio uz zasađenih 26 stabala i sadnju novog drveća i ukrasnog bilja na gradskim javnoprometnim površinama koje bi u konačnici ljeto dočekale bogatije za četrdesetak stabala.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh