Počela rekonstrukcija Kalalarge

Projekt priželjkivan desetljećima

Točno u devet sati jutros (29.siječnja) je otpočela rekonstrukcija Kalalarge. U nazočnosti čelnih ljudi grada – gradonačelnika Marka Ožića Bebeka, dogradonačelnika Ivana Ivande i Ante  Novaka, te direrktoricu Vodovoda Ivanku Parlov, Milana Ravlića,vlasnika Migrosa koji je izvođač svih radova i dipl.ing.arh Gorana Juričića odgovornog za nadzor, te građana započeli su opsežni radovi rekonstrukcije i gradnje komunalne infrastrukture u najstarijoj makarskoj ulici.

 -Skida se najprije površinski sloj asfalta i podloga, potom će se raditi duboki iskopi za postavljanje kanalizacijske cijevi fekalnih voda i kanalizacijske cijevi za odvodnju otpadnih voda južnom stranom ulice, a na višoj koti iznad razine tih dviju cijevi sa strana, sredinom ulice postavit će se vodovodna glavna cijev. Potom slijedi spajanje svih malih ulica koje se vežu na taj kolektor i prespajanje ostalih priključaka – pojasnio nam je Goran Juričić.

-Radovi su  tek otpočeli, Kalalarga je različite širine, negdje 3,5 a negdje i osam metara u ukupnoj dužini nešto većoj od  200 metara. Rok za završetak radova je 15. svibnja i nadam se da će tada uistinu sve, računajući i popločavanje kamenom, biti završeno –  kazao nam je Milan Ravlić.

Ponosni što počinje realizacija ovog dugo iščekivanog, planiranog projekta vrijedna oko tri milijuna kuna, gradski čelnici pozorno su pratili početak radova. Radost građana Makarske zbog početka radova rekonstrukcije Kalalarge, što zapravo označava golemi zamah u početku revitalizacije stare makarske jezgre možda najbolje ilustrira izjava jednog sugrađanina koji je rekao: Hvala Bogu, osobno 53 godine slušam kako će se ova ulica urediti i eto konačno i to sam doživio!

  • Piše i snimila Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh