Vi ste ovdje:Početna » Makarska » Nova lista za neprodane stanove POS-a

Nova lista za neprodane stanove POS-a

Nova lista za neprodane stanove POS-a

U rujnu zgrade useljive

APN-ovi stanovi u Makarskoj grade se predviđenim tempom i nema dvojbe kako će biti i završeni te useljivi u predviđenom roku, a to je rujan! Novi natječaj i nova lista očekuje se iza 15. veljače

Svi stanovi POS-a u Makarskoj još uvijek nisu prodani i, kako doznajemo, uskoro će se objaviti novi natječaj za raspodjelu tih stanova, naravno, onima koji budu zadovoljavali uvjete za kupnju  stana po Programu poticane stanogradnje.

- Krajem veljače očekujemo raspisivanje novog natječaja u kojem će biti navedeni svi uvjeti tko se i kako može prijaviti na novu listu. Naime, nakon prvog natječaja na kojem je bilo gotovo tristotinjak zainteresiranih, više puta se u određenoj proceduri razgovaralo s kandidatima s liste, i kako su ostali uglavnom veći stanovi, a mnogi nisu bili u mogućnosti dizanja kredita ili im pak pripada manja kvadratura po propisanim uvjetima u odnosu na broj članova obitelji, ili iz nekih drugih razloga nisu prihvatili alternativne ponude, odlučeno je da se sastavi nova lista – pojasnila nam je Tea Botica, tajnica Povjerenstva za provedbu programa POS-a na području grada Makarske.

Podsjetimo, kamen temeljac za gradnju zgrada iz poticane stanogradnje položen je 24. listopada 2011. godine. Intenzivnom gradnjom glavnina posla je već odrađena. U APN-u su zadovoljni dinamikom gradnje i nadaju se kako će rok biti sasvim ispoštivan  i useljenje u rujnu kako je i planirano. Kao što je znano, unatoč velikoj zainteresiranosti za kupnju  stanova iz programa poticane stanogradnje, prema određenim kriterijima i mogućnostima  kandidata s liste za dodjelu tih stanova, do danas nisu svi stanovi prodani. Iz tih razloga raspisat će se novi natječaj u kojem će se navesti uvjeti i potom sastaviti nova lista kandidata koji budu mogli otkupiti stanove u izgrađenim zgradama stanova POS-a.

  • Piše Janja Glučina
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly

Komentari (1)

  • Billie Byrd

    Gradi se i dalje, što nikako ne bi bio slučaj da se stanovi ne mogu prodati. Inače, vidljiva je i ovdje zagrebocentričnost hrvatske politike. Drugi gradovi nikad nisu imali “lager” neprodanih stanova koji navodno ima Zagreb, ali nema veze, jedino je Zagreb bitan.

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh