Meštar Vjeko ‘Gastronomima’ donio desetku

Treći tjedan Gastro vatro showa, jedinstvenog natjecanja kojega je pokrenulo 18. siječnja i organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Makarska, protekao je u znaku domaće ekipe – Gastronomi, a pod vodstvom kuhače Vjeka Josipovića. Mirisima i okusima jela „crveni uzdisaj“ i „slasni kinezi“ bilo je teško odoljeti, i zato je ekipa nagrađena s čvrstom desetkom, prvom koju su dali i publika i žiri!

Kada kuha meštar Vjeko Josipović, jelo je poezija, a zabava fantasična, složit će se svi koji su kušali njegove delicije. Potvrdilo se to i prilikom Gastro vato showa koji je 1. veljače bio u znaku domaćih. Ekipa Gastronomi, a u kojoj su još bili Ilija Škrabić, Ivan Gojak i Toni Batinić, dakle, spoj iskustva i mladosti, makarskom DVD-u donijela je desetku, prvu na natjecanju.

Polizani pjati

Stručnom žiriju u sastavu Jozo Škrabić, Bepo Srzić i Iva Divić (113 bodova) i publici (475 bodova), nakon što su polizali pjate, nije bilo teško odlučiti da su predjelo „crveni uzdisaj“ (palačinke punjene bolonjez-umakom) i glavno jelo „slasni kinezi“ (rižot s četiri vrste mesa) zavrijedili čvrstu desetku. Ocjena za okus je bila toliko jaka da je pokrila nedostatak prezentacije.

Najvažniji okus!

Meštra Vjeku mala kritika nije dirnula jer njemu je važnija kvaliteta nego izgled jela. I na drugom planu bio je na svom terenu. Osim što je voditelj tehnike i održavanja makarskog DVD-a, vrstan je vicmaher i zabavljač. S pravom se može reći – tri kvalitete u jednoj osobi prepunoj šarma. Ni pjesme i svirke nije zafalilo i to zahvaljujući DuoBigu  (Jakov Batinović, Damir Gojak) pojačanom Edvardom Viskovićem.

Idući tjedan – Hvar i Slano

Što natjecanje odmiče, zanimanje je sve veće. Prema riječima Dalibora Barbira, člana Organizacijskog odbora Vatro gastro showa, idući tjedan kuhat će dvije ekipe. U utorak 5. veljače stižu vatrogasci s Hvara, a u petak 8. veljače DVD Slano.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto DVD Makarska
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh