Makarski HNS ne ide sa SDP-om na lokalne izbore

Nakon tri runde pokušaja stvaranja predizborne koalicije sa SDP-om prekinuti su pregovori o mogućem zajedničkom nastupu na lokalnim izborima između HNS-a i SDP-a, priopćili su iz makarskog HNS-a. Iako je tijekom pregovora došlo do određenih pozitivnih pomaka i približavanja stavova, konačan dogovor ipak (zasad) nije postignut , pa će slijedom toga makarska Podružnica HNS-a pokušati ostvariti i realizirati kontakte s ostalim mogućim i poželjnim koalicijskim partnerima u gradu, ističe Zlatko Lalić, predsjednik HNS-a.

Najavljuje kako će se u idućih desetak dana obaviti određeni razgovori s Hrvatskom strankom umirovljenika (s njima HNS ima potpisan sporazum na državnoj razini o međusobnoj suradnji), zatim Hrvatskim laburistima, nekoliko nezavisnih osoba bliskih listi don Ivana Grubišića i osobno s Tončijem Lalićem.

Profesor Miroslav Družianić, koji je dosad figurirao i bio najavljen kao potencijalni kandidat za gradonačelnika, prekidom pregovora sa SDP-om ostaje i postaje službeni kandidat HNS-a za gradonačelnika grada Makarske.

Inače, pregovore sa SDP-om koji su zapeli i došli u ‘slijepu ulicu’ HNS je spreman nastaviti ukoliko se pojave neki novi momenti i prijedlozi od strane makarskog SDP-a, poručuju iz HNS-a.

  • Piše Jasna Morović
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh