Još sedam metara i gotovo nasipavanje lukobrana

Makarani sa zadovoljstvom promatraju gradnju lukobrana

Prva faza gradnje  lukobrana, koja podrazumijeva i najveći dio projekta, bit će gotova do 1. svibnja i već tada omogućiti 60 vezova, a u konačnici kada druga faza bude gotova grad će raspolagati sa 110 novih nautičkih vezova. 

Ostalo je još samo za nasuti oko sedam metara trupa lukobrana. Po završetku nasipanja gradit će se tuneli za cirkulaciju mora kako bi  more u gradskoj luci uvijek bilo čisto. Kako je makarski gradonačelnik nedavno  najavio, prva faza lukobrana bit će gotova već do 1. svibnja.

-U prvoj fazi po završetku nasipanja gradit će se i tri tunela na lukobranu za cirkulaciju mora u luci i zaštita lukobrana s vanjske strane velikim kamenom. Dakle, najveći posao završava se u ovoj prvoj fazi gradnje lukobrana. U tom dijelu rive po završenom projektu ide natječaj koji će omogućiti oko 60 vezova. Druga faza gradnje podrazumijeva kompletan završetak, betoniranje i popločavanje i tada će lukobran raspolagati s ukupno 110 novih  nautičkih vezova, kazao nam je Ante Novak, dogradonačelnik grada Makarske.

  • Piše Janja Glučina
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh