Novo ozelenjavanje grada

Desetmetarska stabla na Cvitački 

U okviru  komunalnog uređenja grada Makarske  radi se na sve strane. Paralelno sada kada je za to najpovoljnije vrijeme sadi se po gradu i novo drveće. Novu turističku sezonu dočekujemo s pedeset novih lijepih stabala koji će već ovoga ljeta obogatiti grad zelenilom.

I na zapadnom  dijelu Cvitačke – zadnji rat, gdje je ljeti najatraktivnije kupalište, vrijedni djelatnici Pogona za komunalne djelatnosti Grada Makarske  danas  oko podne sadili su nova stabla platana i palonije. Ova stabla, kako su nam kazali, brzo rastu i cvjetaju ljubičasto i rozo.

-Ovdje sadimo 13 novih stabala. Okolo njih će se urediti   i oplemeniti površina. Tako će i ovaj najudaljeniji dio  makarske plaže biti kultiviran i primjereno uređen. Osim toga još u gradu trebamo posaditi  deset stabala i tako će uz ona već zasađena u sezoni zalistati ukupno  pedesetak novih stabala – kazao nam je dogradonačelnik  Ante Novak kojeg smo  jučer zatekli na terenu dok su djelatnici radili uz budno oko  Antonia Zeca, voditelja,  i Radovana Viskovića, stručnjaka za hortikulturu u gradskom Pogonu za komunalne djelatnosti Grada Makarske.

  • Piše i  snimila Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh