Vi ste ovdje:Početna » Makarska » Na 27. obljetnicu osnutka HDZ-a Makarske i Primorja: Odana počast utemeljiteljima i zaslužnim članovima, proslavu će uveličati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

Na 27. obljetnicu osnutka HDZ-a Makarske i Primorja: Odana počast utemeljiteljima i zaslužnim članovima, proslavu će uveličati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

Na 27. obljetnicu osnutka HDZ-a Makarske i Primorja: Odana počast utemeljiteljima i zaslužnim članovima,  proslavu će uveličati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković
Obilježavanje 27. obljetnice osnutka makarski HDZ počeo je odavanjem počasti preminulim članovima. Predstavnici HDZ-a Makarske položili su vijenac na Središnji križ na Gradskom groblju Makarska, a članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja upalili su svijeću. Molitvu za umrle govorili su mons. Pavao Banić i gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj Ante Čovo.

Jure Brkan, predsjednik makarskog HDZ-a podsjetio je na 17. veljače 1990., dan kada je osnovana Hrvatska demokratska zajednica tadašnje Općine Makarska te velike zasluge utemeljitelja HDZ-a koji su to imali hrabrosti u burnim vremenima.

Predstavnici makarskog HDZ-a minutom šutnje i polaganjem cvijeća na Spomeniku Hrvatskom branitelju prisjetili su se žrtve poginulih hrvatskih domoljuba, a svijećom su pijetet odali predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja.

Makarski HDZ polaganjem vijenca počast je odao utemeljitelju, prvom predsjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. – Dr. Tuđman je bio vizionar koji nam je omogućio da zahvaljujući njegovim radom i djelima obranimo Hrvatsku i živimo u slobodnoj i demokratskoj državi – naglasio je Jure Brkan.

 

Hrvatska demokratska zajednica Gradski odbor Makarska s proslavom 27. obljetnice osnutka HDZ-a grada Makarske i Makarskog primorja nastavlja večeras u 18 sati u kongresnoj dvorani hotela Meteor. Nazočan će biti predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ostali uzvanici iz Središnjice i Županije.

 

 

 

 

J. Morović/IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh