Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Dječji vrtić ‘Biokovsko zvonce’ i Gradska knjižnica Makarska zajedno u projektu za najmlađe: “Čitam, dam, sretan – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”

Dječji vrtić ‘Biokovsko zvonce’ i Gradska knjižnica Makarska zajedno u projektu za najmlađe: “Čitam, dam, sretan – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”

Dječji vrtić ‘Biokovsko zvonce’ i Gradska knjižnica Makarska zajedno u projektu za najmlađe: “Čitam, dam, sretan – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”
Dječji vrtić „Biokovsko zvonce“ i Gradska knjižnica Makarska i ove godine uključili su se u projekt „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“ u sklopu Međunarodnog dana darivanja knjige i obilježavanja tjedna psihologije.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi“. Sama kampanja „Čitaj mi“ dobila je podršku predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Partneri ove jako vrijedne kampanje su: Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko knjižničarsko društvo, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo.

Iz Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce upućen je poziv da se javnost uključi u ovu akciju.

Poklonite knjigu, priču ili slikovnicu

- Poklonite nam neku knjigu, priču ili slikovnicu. Dio prikupljenih slikovnica bit će darovane potrebitima, a jedan dio bit će dostupan svima koji žele čitati, a nalazit će se u kućicama za priče/ Malim slobodnim knjižnicama ispred vrtića Pčelica i Ciciban čiji je moto „Uzmi knjigu – vrati knjigu“.

Mala slobodna knjižnica ima samo jedno pravilo:

UZMI – ČITAJ –VRATI, o njoj brinemo svi. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, djeca uče koliko je lijepo i važno pomagati, obavijestila nas je Snježana Ninčević, ravnateljica Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce”.

Predstavljanje slikovnice „Mali jež i zeko“

U sklopu ovog projekta u Dječji vrtić Biokovsko zvonce dana 21. veljače gostovat će Boris Kralj, novinar Radio Koprivnice i voditelj emisije Različak posvećene najmlađima.

U vrtiću Maslačak i Radost održat će Pričaonicu za djecu na kojoj će predstaviti svoju prvu autorsku slikovnicu Mali jež i zeko koja je ušla u finalni izbor za najbolju hrvatsku slikovnicu po izboru dječjeg žirija na natječaju Ovca u kutiji u organizaciji Knjige u centru.

Pričaonice za predškolce i besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu

Istoga dana 21. veljače s početkom u 17 sati u prostoriji Glazbene škole održat će Pričaonicu za svu ostalu djecu predškolske dobi. S toga vas pozivamo da dođete zajedno s djecom.

U okviru projekta, Gradska knjižnica Makarska sve predškolce Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“(djecu koja ove pedagoške godine kreću u 1. razred) besplatno će učlaniti u knjižnicu.

Radionica za roditelje

Dana 28. veljače u prostorijama Dječjeg vrtića „CICIBAN“ s početkom u 19 sati održat će se radionica za roditelje „Mediji u odgoju – odgoj za medije“.

Voditeljice radionice su Matea Jukić Talaja, psihologinja, Tea Mlikota i Anita Mravičić logopedinje.

J.Glučina/ arhiva MP

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh