Ostaje li Lelas ili dolazi Srzić za direktora?

Hoteli Makarska prošlu godinu završili sa 7,15 milijuna kuna

Svi makarski kuloari bruje kako će se ove godine privatizirati Hoteli Makarska u čijem sastavu su još tri hotela: Meteor, Dalmacija i Rivijera. Istodobno uveliko se u javnosti govori kako s čelnog mjesta, prema odluci Nadzornog odbora, uskoro odlazi Joško Lelas, a na njegovo mjesto navodno dolazi Bepo Srzić koji kaže da na to još ne može odgovoriti.

Inače, prema financijskom izvješću Zagrebačke burze najveća makarska hoteolska kuća prošlu godinu je završila sa 7,15 milijuna kuna što je znatno više u odnosu na prethodnu joj godinu kada je ostvareno 2,4 milijuna kuna. Hoteli Makarska prošle godine su ostvarili ukupni prihod u iznosu pod 67,3 milijuna kn što je bilo 9,4 posto više u odnosu na godinu prije. Većina ili 66 milijuna tih prihoda su poslovni prihodi koji su porasli za osam posto. Paralelno s porastom prihoda zabilježen je i blaži rast rashoda odnosno 60,1 milijun kn ili 1,8 posto.

Istina, lani su Hoteli Makarska,kako doznajemo u upravi, imali manje financijske rashode nego 2011., i to za 6,3 posto.Razlog  tome je otplata glavnice i smanjenja kamatnih stopa na dugoročne kredite pa je i zaduženost društva bila manja.

Prošle godine su, kažu, podmirili sve dospjele kreditne obveze te da nisu imali većih ulaganja koje planiraju ove godine, i to oko osam milijuna kn u obnovu svoja tri hotela i kvalitetu ponude.

Otvara se Meteor u subotu

Nakon kraćeg odmora vrata hotela Meteor 9. veljače ponovno se otvaraju gostima.

-Prvi stižu gosti Sage i to skupina od njih 30-ak za početak, a potom će se gosti Sage izmjenjivati u sve većem broju do kraja godine. Za Valentinovo imamo najavljenu grupu od 150 ljudi, te nešto individualnih rezervacija i paket-aranžmana za predsezonsko razdoblje. Prema potpisanom ugovoru za ovu godinu cijene će biti veće za dva posto, a najave gostiju za ovu godinu su uistinu dobre – kazao nam je Bepo Srzić, direktor Hotela Makarska d.d.  U Meteoru nije bilo ove godine većih zahvata već se radi tek o čišćenju i uređenju smještaja. Postoji mogućnost da se nabave novi  televizori (a stari prebace u hotel Rivijeru) te da se izmjene itisoni u zapadnom krilu hotela Meteor.    

  • Piše Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh