Hvarske vatrogasne delicije dobile najviše bodova

Forski pjat i kočarska gregoda bili su savršenog okusa i izgleda do te mjere da ih je stručni žiri Vatrogasnog gastro showa nagradio samim desetkama, a publika im je dodijelila čak 550 bodova, najviše do sada. Hvarski vatrogasci zablistali su u makarskoj vatrogasnoj kužini jednako kao što to čine u zajedničkim akcijama gašenja i pomoći s DVD-om Makarska. U očima publike mogao se primijetiti sjaj kao i u komentarima gastro-majstora i književnika Veljka Barbierija te Tihomira Zeca, tajnika Županijske vatrogasne zajednice

Potpuna perfekcija – tim je riječima Dalibor Barbir, član Organizacijskog odbora Vatro gastro showa, koje je 5. veljače ušlo u četvrti tjedan natjecanja, doživio gostovanje prijatelja – Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar koji su za kužinavanje i prezentaciju nagrađeni sa 670 bodova, a konačno – desetkom!

Dolazak gastronoma s otoka najavljivao je vrsne delicije, i to se uistinu dogodilo. Voditelj ekipe Mate Jeličić te pomoćnici Zoran Bracanović, Marin Jeličić, Tomislav Karković, a ruke je dao i Stevica Ilišković, oboružani idejama i namirnicama zavukli su se u kužinu makarskog DVD-a, a umor popraćen guštom rezultirao je izvrsnost na tanjuru. I dok je krasnoslovio Prošper Miličić, član Hrvatskog pučkog kazališta Hvar, i time donio ozračje zavičajne kulture, na scenu su stupili hvarski vatrogasci. Teško je reći što je bilo zanimljivije i ljepše za nepca – predjelo ‘forski pjat’ (filete od trilje pod limunom, marinirana morska mačka, kanape s pastom od maslina) ili glavno jelo ‘kočarska gregoda’ (pas i raža s krumpirom, kapulom i bijelim vinom). Žiri u sastavu Joze Škrabić, Mario Tomaš i Frane Raos, dali su 120 bodova, a publika 550, najviše na natjecanju do sada, ili jaka desetka.

Dobra spiza, kapljica, i gosti iz Zagvozda, Imotskog, Tučepi, dovoljno razloga za dobru pjesmu. Možda su s ‘Ne diraj moju ljubav’ hrabre vatrogasne duše dozivale Valentinovo!?

Vatrogasno srce za liječenje Nore Fore

Pokraj kasice u obliku vatrogasnog aparata, a koju su izradili članovi makarskog DVD-a i postavili u dvorani, nitko nije prošao a da nije ubacio dobrovoljni prilog za liječenje Nore Fore.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto DVD Makarska
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh