Zimske čari ‘obukle’ male makarske maškare

Na dječjem karnevalu u subotu ujutro sudjelovalo je 1.300 polaznika vrtića i osnovnih škola s područja Makarskog primorje

Velika povorka malih maškara u organizaciji Grada i TZ Makarska u subotu je potvrdila kako dugogodišnjoj podbiokovskoj tradiciji karnevala nema straha za budućnost.

Povorka od Plišćevca do Kačića

Nakon tjedana priprema, oko 1.300 djece iz osnovnih škola i vrtića s područja cijelog Primorja, od Brela do Drašnica, zajedno su s odgajateljima, učiteljima te roditeljima započela dugu povorku od Plišćevca preko gradske rive pa do konačnog odredišta, Kačićeva trga gdje ih je čekalo prigodno predstavljanje uz glazbu, ples, prigodna priznanja, te slastice kao barem simboličnu nagradu za uloženi trud.

Primjerice, učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske predstavili su se u četiri posebne grupe, svaka s motivom različitog godišnjeg doba. S druge strane, umjesto s Antarktika, pingvini su na Kačićev trg ove godine stigli iz Baške Vode, dok je iz Podgore, Drašnica i Igrana došao  šareni svijet mačaka, gusara, vitezova, kauboja i indijanaca.

Hladnoći unatoč, pjesma i ples

Na pozornici su isto tako plesali patuljci, kuhari, farmeri, navijači i nogometaši, mali i veliki afrikanci, kockice, rockeri, anđeli i vile, zapravo bi bilo puno teže pronaći tematiku koje se ovogodišnje male maškare nisu dotaknule.

Unatoč prohladnom i oblačnom subotnjem jutru dobre atmosfere nije nedostajalo, a voditeljski posao su rutinski odradili pročelničko-novinarski dvojac Dražen Kuzmanić i Toni Štulić.

  • Piše Ozren Franić
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh