Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Dani vrtića: Na otvaranju izložbe ‘To smo mi’ gradonačelnik najavio smanjenje cijena vrtića na razinu iz 2008. godine

Dani vrtića: Na otvaranju izložbe ‘To smo mi’ gradonačelnik najavio smanjenje cijena vrtića na razinu iz 2008. godine

Dani vrtića: Na otvaranju izložbe ‘To smo mi’ gradonačelnik najavio smanjenje cijena vrtića na razinu iz 2008. godine
vrtic_izlozba200417_005Dani vrtića u Makarskoj jučer su brojnu djecu i roditelje okupili pred ulazom u Gradsku galeriju Antuna Gojaka, u čijim je prostorijama postavljena već tradicionalna izložba radova djece iz svih gradskih vrtića, okupljenih pod zajedničkim nazivom To smo mi.  Naravno, u prepunom dvorištu Galerije Gojak i ove su godine glavne zvijezde programa bili sami mališani  – djeca iz DV Radost (odgajateljice Ljerka Srzić Kovačević i Jelena Mileta) u uvodnom su dijelu otpjevali himnu vrtića Biokovsko zvonce, a osim njih nastupili su plesna skupina Limači iz  Cicibana (odgajateljice Natalija Tomaš i Lara Grgić), zatim skupina Zvjezdice (odgajateljice Antonija Kapović i Tanja Kučeković), kao i plesna skupina DV Maslačak (odgajateljice Sanja Turić, Nada Markić, Jelena Erceg i Slavenka Urlić), dok je program vodila ravnateljica DV Biokovsko vrtic_izlozba200417_007zvonce Snježana Ninčević.  Završnu riječ i čast otvaranja izložbe imao je makarski gradonačelnik Tonći Bilić, koji je izrazio zadovoljstvo sposobnošću i kreativnošću gradskih mališana, ali i pohvalivši trud odgajateljica koje svakodnevno rade s njima. Uz to, gradonačelnik je iskoristio priliku najaviti  i jednu novost koju će roditelji vrlo vjerojatno dočekati s odobravanjem, a to je smanjenje troškova za vrtić koje stupa na snagu od početka iduće pedagoške godine.  – Prije svega, nadam se da ćemo u idućoj pedagoškoj godini imati još jedan novi prostor za korištenje, i to za najmanje jednu odgojnu skupinu, a ono što mogu sigurno najaviti je da će roditelji od iduće godine plaćati manju cijenu vrtića, koju vraćamo na razinu iz 2008. godine – najavio je gradonačelnik Bilić, čestitavši svim sudionicima jučer otvorene izložbe.

O.F. / IvoR

Tajni život zvijezda: Makarskim klincima izlagao ugledni hrvatski znanstvenik prof.dr.sc.Ivica Puljak

U sklopu 22. Dana Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce makarskim mališanima predavanjem Tajni život zvijezda predstavio se prof. dr. sc. Ivica Puljak. U pitanju je redovni profesor na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te voditelj skupine fizičara koji su istraživali Higgs-ov bozon u CERN-u u Ženevi, a koji svojim pristupom itekako zainteresirao makarsku djecu za učenje i osnovna znanstvena načela – sumnjati i povjerovati. Do sada je prof. Puljak održao više od 250 ovakvih izlaganja i predavanja, a nakon što je oduševio makarske klince, u večernjim je satima potom održao i predavanje za one odrasle, i to na temu ‘Od kuda dolazimo? Gdje smo? Kamo idemo?’.

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh