Rukometni klub Kingtrade obilježio 50 godina osnutka

Uvijek su nas cijenili jer smo bili dobra ekipa i klapa, kazao je počasni predsjednik Slavko Premeru Čončo.- Nadam se da ćemo se održati barem još ovoliko godina – istaknuo je predsjednik Dino Mendeš.

kingtrade obljetnica 001Svečanom sjednicom održanom u Gradskoj sportskoj dvorani obilježeno je 50 godina djelovanja makarskog rukometnog kluba koji danas nosi ime RK Kingtrade. Uz brojne bivše i sadašnje igrače, funkcionare i sponzore, sjednici su prisustvovali i predstavnici Grada Makarske te Rukometnog saveza Splitsko- dalmatinske županije, dok je na samom početku svečanosti hrvatsku himnu Lijepa naša domovino izvela Tanja Puharić. Okupljenima su se obratili predsjednik i tajnik kluba Dino Mendeš te Tonči Andrijašević, kao i počasni predsjednik Slavko Premeru Čončo.

– Uvijek su nas cijenili kroz povijest jer smo bili dobra klapa i društvo, ali i zato što smo držali do sebe, do odgoja i ponašanja na terenu. Danas imamo perspektivnu momčad, dobru upravu i budite sigurni da se nemamo čega sramiti – kazao je tako Premeru, dok se aktualni predsjednik Mendeš posebno zahvalio sponzorima koji, kazao je, pomažu da klub prebrodi možda i najteži period u povijesti. – Nadam se da ćemo se održati barem još ovoliko vremena te da ćemo u budućim godinama postizati i uspješnije sportske rezultate – dodao je Mendeš.

kingtrade obljetnica 016Na kraju službenog dijela, a uoči svečanog domjenka, podijeljene su plakete i zahvalnice bivšim igračima, sponzorima te svim zaslužnim pojedincima i institucijama, a interesantan detalj zbio se kada je tajnik Tonči Andrijašević najavio zahvalnicu jednoj makarskoj firmi koja praktički već desetljećima više ne postoji. – Dugo godina, od 1971. pa do 1988. klub je nosio ime Merces, radilo se o izvanrednoj suradnji koju ne možemo zaboraviti – objasnio je Andrijašević pozvavši nekadašnjeg direktora Mercesa, danas voditelja makarskog Crvenog križa Lenjina Puharića, da primi plaketu.

  • Piše Ozren Franić
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh