Vi ste ovdje:Početna » Sport » Nogomet: Kamen savladao Hajduk II., Zmaj blizu luke spasa

Nogomet: Kamen savladao Hajduk II., Zmaj blizu luke spasa

Nogomet: Kamen savladao Hajduk II., Zmaj blizu luke spasa
3. HNL- Jug, 31. kolo

Kamen je u Ivanbegovini savladao prvaka lige, te budućeg drugoligaša Hajduka II. Hladan tuš za domaće dogodio se već u 8. minuti, kada je Prtajin savladao domaćeg vratara Vojinovića. Kamenovci se vrlo brzo bude, Perković je u 25. minuti iz kaznenog udarca poravnao na 1:1. Blitzkrieg u tri minute, Tolić je pogodio donji desni kut nemoćnog Letice. Kaštelani su u crnom nizu i novim domaćim porazom samo su još dodatno zakomplicirali situaciju jer su sve bliže samom dnu tablice. Orkan je izgubio ključnu utakmicu u borbi za opstanak među trećeligašima. Na domaćem terenu su poraženi od Primorca iz Biograda. OSK je u Otoku poražen od susjeda Hrvaca, a u nastavku prvenstva morat će igrati znatno bolje da bi izbjegli ono najgore. Zmaj iz Blata nastavlja s pobjedama na svojim Zlinjama, u Županijskom derbiju slavili su protiv Neretvanca iz Opuzena. Zmaj je u Makarskoj sa visokih 5:1 savladao izravnog konkurenta u borbi za opstanak Primorca iz Stobreča. Kako su Omiš, Orkan i Val ostali bez bodova u ovom kolu crvenima su porasle šanse da izbore opstanak. Raspored u zadnja tri kola izuzetno im je težak, no dok ima nade ne treba se predati. Omiš je gostovao u Pločama, gdje je došao tražiti bodove spasa, kapetan plavih s Neretve Dino Primorac u 87. minuti donio je tri boda i slavlje Pločanima.

 

Danas pada odluka o sudbini Neretve

Hoće li HNS spasiti Neretvu, klub s 98-godišnjom tradicijom, ili će dozvoliti da ga progutaju ralje birokracije. Danas naime, pada odluka o zahtjevu Neretve da se vrati u Registar sportskih udruga, nakon odluke Visokog trgovačkog suda u Zagrebu koji je uvažio žalbu kluba iz Metkovića. Odluku o nastavku natjecanja Neretve službeno donosi povjerenik 3. HNL-Jug, ali sasvim je jasno da to neće biti njegova samostalna odluka. Žalba Neretve je uvažena, krovna organizacija našeg nogometa morala bi poduzeti sve da spriječi pogreške u postupku da se ne ugasi jedan od najstarijih hrvatskih klubova.

Rezultati: Kamen – Hajduk II. 2 : 1, Orkan _ Primorac B 1 : 3, OSK – Hrvace 1 : 3, Val – Croatia 0 : 1, Zmaj M – Primorac S 5 : 1, Jadran LP – Omiš 1 : 0, Zmaj B – Neretvanac 4 : 2, Zadar – GOŠK D 2 : 1, Neretva – Junak 0 : 3 (BB)

Poredak: Hajduk II. 67, Hrvace 57, Croatia 55, Neretvanac 51, Kamen 48, Zadar 46, Jadran LP 46, Primorac B 45, Junak 43, GOŠK D 43, Zmaj B 40, Neretva 38, OSK 38, Primorac S 36, Val 36, Zmaj M 34, Orkan 31, Omiš 30

Iduće kolo: Hrvace – Zmaj

 

 

J. Kovačević / IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh