Vi ste ovdje:Početna » Život » Educiran interventni tim Crvenog križa Makarska za katastrofe: Priroda nas neprestano upozorava

Educiran interventni tim Crvenog križa Makarska za katastrofe: Priroda nas neprestano upozorava

Educiran interventni tim Crvenog križa Makarska za katastrofe: Priroda nas neprestano upozorava
U hotelu Biokovo jučer je održana edukacija za članove Interventnog tima za katastrofe Crvenog križa Makarska. Predavanja su održali Joško Metličić, voditelj za katastrofe županijskog Crvenog križa i Andrej Kovač, voditelj Službe traženja Crvenog križa Split.

Ovo je bila uvodna prezentacija o načinu i vrstama djelovanja Crvenog križa u raznim prirodnim katastrofama i oružanim sukobima, kojih se na žalost ne može poštedjeti ni u budućnosti. Makarska je grad na ekstremno potresnom području i oformljavanje ovakvog tima više je nego nužno, štoviše bilo bi idealno da postoje ljudi ne samo u gradu Makarskoj već i u svakoj općini koji će biti zaduženi za pripremu najboljih odgovora na moguća događanja koji ugrožavaju ljudske živote, a koje ne možemo spriječiti. Društvo Crvenog križa Makarska inače ovu činjenicu da smo na potresnom području i da trebamo biti pripremljeni, već nekoliko godina želi u javnosti podignuti na viši nivo, te su uspjeli od Grada dobiti potporu krajem prošle godine za nabavku primarne opreme i uniformi, kako bi napravili iskorak prema poboljšanju. – Od Hrvatskog Crvenog križa smo dobili potporu za tisak našeg letka “Potres” koji je jako dobro prihvaćen od strane sugrađana i sumještana Makarskog primorja. Priroda nas također ne prestaje upozoravati, te smo i prije tri dana (oko 22 h) imali neugodno podrhtavanje tla – naglašava Gloryan Grabner, ravnatelj GDCK Makarska.

 

J.G.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh