Na Skupštini HDZ-a Brela predstavio se kandidat za načelnika Ursić

HDZ Brela je subotu 23. veljače u sportskoj dvorani na Kričku održao je sastanak članstva HDZ-a na kojem je OO HDZ podnio izvješće o radu od unutarstranačkih izbora održanih 17. ožujka 2012. do najnovijih predizbornih aktivnosti uoči predstojećih lokalnih izbora.

Zanimanje za ovaj sastanak vladajuće stranke u Brelima bio je velik, zbog stegovnih postupaka koji su uslijedili nakon prevrata 15. lipnja prošle godine,  kada su se troje vijećnika HDZ-a priključili koaliciji SDP/HNS i zajedno s načelnikom i tajnikom općine preuzeli vlast u Brelima. OOHDZ-a pokrenuo je stegovni postupak isključenja iz HDZ-a općinskog načelnika, općinskog tajnika i trojice vijećnika koji još uvijek nije završen.

Organizatori sastanka skupštinu su proglasili zatvorenom za javnost i zamolili su prisutne novinare da nakon fotografiranja napuste prostoriju, a nakon sjednice su na e-mail novinara, koji su željeli prisustvovati skupštini, poslali slajdove i kronologiju sastanka.

Iz prispjelog materijala je vidljivo da je tajnik HDZ-a Viktor Puljak podnio Izvještaj o radu Općinskog odbora, predizbornim aktivnostima stranke i obvezi plaćanja članarine, a kandidat HDZ-a za načelnika Stipe Ursić se predstavio prigodnim govorom putem prikazanih slajdova.

Sastanku nisu prisustvovali članovi protiv kojih je pokrenut stegovni postupak, ali su pored ostalih koji su diskutirali na sjednici, Ana Akmadžić i Elza Carević – supruge dvojice članova protiv kojih je pokrenut stegovni postupak, sudjelovale u komentarima i diskusijama.

 

  • MP
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh