RERA Splitsko-dalmatinske županije poziva poljoprivredinke: Kako do potpora za ulaganja u poljoprivredi

Počela je informativna kampanja o natječaju mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Javna ustanova RERA za razvoj i koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije, poziva sve poljoprivrednike, gospodarstvenike iz poljoprivrednog sektora, (obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredne obrte, tvrtke, zadruge) na radionicu, odnosno prezentaciju objavljenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH – mjera 4, podmjera 4.1.

Dozvoljeni troškovi za sektor voća i povrća: podizanje trajnih nasada, staklenika i plastenika, prostora za skladištenje, kupnja mehanizacije, opremanje objekata za prijem i skladištenje, sušenje i doradu. Sufinanciranje iznosi 50%, a maksimalni iznos potpore po projektu 1.000.000 eura osim za početnike gdje je maksimalni iznos 100.000 eura po projektu.

Dozvoljeni troškovi za sektor stočarstva i peradarstva: rekonstrukcija i izgradnja objekata za držanje životinja, oprema i mehanizacija. Sufinanciranje iznosi 50%, a maksimalni iznos potpore po projektu 1.000.000 eura osim za početnike gdje je maksimalni iznos 100.000 eura po projektu.

Za mlade poljoprivrednike je moguće povećanje intenziteta za 20% uz uvjet da je osoba mlađa od 40 godina nositelj/vlasnik te da plaća doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje po osnovi poljoprivrede.

Prijave za navedeni natječaj će se zaprimati od 2. lipnja 2017.

Cilj javne ustanove Rera SD je kroz svoje radionice zainteresira što veći broj potencijalnih korisnika u našoj županiji kako bi se u što većoj mjeri iskoristila raspoloživa bespovratna sredstva i potakle nove investicije u poljoprivrednom sektoru. Radionice se održavaju po sljedećem rasporedu:

U Splitu 24. svibnja u 10.30 – dvorana Splitsko-dalmatinske županije, u Sinju u Galeriji alkarski dvori 25. svibnja u 10, a također 25. svibnja u 13 sati u Imotskom- Pučko otvoreno učilište i 1. lipnja na otoku Brapču u galeriji Nerežišća u 10.30 sati.

 

J.G./arhiva M.P.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh