Dan otvorenih vrata Galerije Gojak 4. ožujka

Gradska galerija Antuna Gojaka u ponedjeljak  4. ožujka organizira Dan otvorenih vrata. Tim događanjem Galerija obilježava 18. obljetnicu svog osnutka, naime Galerija je osnovana odlukom Gradskog vijeća grada Makarske 4. ožujka 1995.

Dan otvorenih vrata Gradske galerije Antuna Gojaka bit će prigoda u kojoj će se svi  zainteresirani posjetitelji u vremenu od 10 do 18 sati upoznati s dosadašnjim radom Galerije, ali i s planovima za buduće funkcioniranje te makarske kulturne ustanove, ističe Josip Karamatić, ravnatelj Galerije A. Gojaka.

U izložbenom prostoru Galerije, u prizemlju zgrade stare škole, bit će predstavljena dosadašnja izdavačka djelatnost Galerije – pregled svih kataloga u izdanju Galerije od 1995. do 2012. U istom će se prostoru moći vidjeti i izbor iz galerijske fototeke – fotografije s otvaranja dosadašnjih 200 izložbi u Galeriji.

Dan otvorenih vrata pruža mogućnost i pogleda u čuvaonice-galerijske depoe i urede Galerije na 3. katu stare škole, gdje će publika iz prve ruke moći vidjeti kako se čuva i obrađuje preko 600 muzejskih predmeta iz fundusa Galerije.

  • Jasna Morović
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh