Vi ste ovdje:Početna » Sport » Veliki uspjeh baškovoških nogometaša: Urania osvojila naslov prvaka 1. ŽNL

Veliki uspjeh baškovoških nogometaša: Urania osvojila naslov prvaka 1. ŽNL

Veliki uspjeh baškovoških nogometaša: Urania osvojila naslov prvaka 1. ŽNL
Nogometni klub Urania iz Baške Vode je prvak 1. lige Nogometnog saveza Splitsko – dalmatinske županije. Momčad Ante Vidulina dominirala je tijekom cijelog prvenstva, na kraju su Baškovođani osvojili prvo mjesta sa 58 bodova, a ispred Sloge iz Mravinaca koja je sezonu završila na 2. mjestu s 53 boda.

Ovo je velik uspjeh za klub s Makarske rivijere, a svečana dodjela pehara i medalja upriličena je u zadnjem kolu prvenstva u kojem je Urania gostovala u Vinjanima (Vinjani – Urania 1 : 1).

Stručnom stožeru i igračima nagrade su dodijelili predsjednik NS-ŽSD Vinko Radovani i član Izvršnog odbora Milorad (Mijo) Pašalić. Osim njih svečanosti su nazočili i tajnik NS-ŽSD Dino Knezović i instruktor Zdravko Marić.

Klub iz Baške Vode zasluženo slavi počevši od predsjednika kluba Krešimira Radića, trenera Ante Vidulina, direktora Martina Hrastovića pa do igrača i navijača. Klub navijača Štakori izabrali su za najboljeg igrača Pejkovića i dodijelili mu svoj pehar. Uraniju sada čekaju kvalifikacije za ulazak u 3. HNL-Jug, još se uvijek ne zna s kim će igrati kada i gdje.

-Koga god izvučemo u kvalifikacijama, spremni smo i jedva čekamo te dvije utakmice. Našu momčad krasi veliko zajedništvo kojim smo nadomjestili sve nedostatke u igri te smo zasluženo osvojili naslov. Očekujem da ćemo ući u treću ligu i biti njen ravnopravni član. Uz pomoć Općine Baška Voda dovest ćemo i pokoje pojačanje, uz to želja nam je zadržati postojeći igrački kadar koji će biti glavni oslonac trećeligaške Uranije – riječi su predsjednika Krešimira Radića.

Urania svakako zaslužuje velike čestitke za sjajno odigranu sezonu.

 

 

 

J. Kovačević

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh