‘Tehnologijada 2013.’ od 6. do 12. svibnja u Makarskoj

Zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda je 13. ožujka u Uredu gradonačelnika primio Organizacijski odbor Tehnologijade 2013. koja će se ove godine od 6. do 12. svibnja održati u Makarskoj, u organizaciji Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

Tehnologijada je tradicionalno znanstveno-športsko natjecanje studenata tehnoloških fakulteta Republike Hrvatske, uz gostovanje studenata s inozemnih sveučilišta, čija tradicija seže u davne pedesete godine prošlog stoljeća, dok je prva Tehnologijada održana 1997. godine. Program Tehnologijade 2013. predstavila je Ivana Durdov, predsjednica Organizacijskog odbora.

Ovogodišnja Tehnologijada okupit će čak 400 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Makedonije, a bit će smješteni u hotelu Rivijera, gdje će se, zahvaljujući obnovljenoj sportskoj infrastrukturi, i održati veći dio natjecanja.

Znanstveni dio Tehnologijade svake godine iznjedri više od 50 znanstvenih radova, dok se u sportskom dijelu manifestacije studenti natječu u 7 sportova te 12 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ove godine, velika novost u programu je i humanitarni aspekt kroz organizirano darivanje krvi te prikupljanje hrane u suradnji s Udrugom ‘Milan Ožić Mike’. Tehnologijada je uspostavila suradnju i s makarskom Srednjom školom, gdje će se za učenike organizirati prezentacija o tehnologiji znanosti, studiranju u inozemstvu i slično. Kako kažu organizatori, želja im je nastaviti s tradicijom da se Tehnologijada organizira u predsezoni upravo u Makarskoj.

Dogradonačelnik Ivanda čestitao je organizatorima na odličnoj organizaciji i programu ovogodišnje Tehnologijade te istaknuo kako je za promociju Makarske velika stvar 400 studenata u predsezoni.  Dogradonačelnik nije krio zadovoljstvo znanstvenim dijelom manifestacije kao i humanitarnom doprinosu, koji je itekako hvalevrijedan. Ispred Organizacijskog odbora Tehnologijade predstavili su se i Joško Barbarić, Petar Agić i Antonija Kačunić.

Gradonačelnik Marko Ožić Bebek također je pozdravio manifestaciju Tehnologijada 2013., zahvalio Organizacijskom odboru na odabiru Makarske kao mjesta održavanja te ponudio tehničko-organizacijsku pomoć Grada Makarske u daljnjoj organizaciji.

  • MP
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh