Prvo zajedničko predstavljanje SDP-ovih kandidata za (grado)načelnike

- Želimo da Makarska bude grad u koji će se naši mladi vraćati, a ne kao dosad. Nastavit ćemo započete infrastrukturne projekte, ali nećemo zaboraviti na vrtiće, škole i školske dvorane, sport i socijalu – izjavio je Tonči Bilić, kandidat za makarskog gradonačelnika na zajedničkom predstavljanju svih kandidata za čelne funkcije na Makarskom primorju koje se održalo u ponedjeljak u makarskom SDP-u.

Uz Bilića i kandidata za tučepskog načelnika Stipu Bušelića, koji su svoju kandidature već ranije javno potvrdili, javnosti su se po prvi put kao kandidati za načelnike predstavili i Ivica Šodan iz Brela, Mili Jozipović iz Baške Vode, Šimun Borić iz Podgore te Matilda Viskić iz Gradca.

Kandidati za (grado)načelnike predstavili su osnovne naznake svojih programa izdvojivši kao najvažnije realizaciju budućih infrastrukturnih objekata preko fondova Europske unije,  zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih, rješavanje problema zbrinjavanja otpada te veći angažman u realizaciji kvalitetnijih rješenja za predškolski i školski odgoj te socijalni program.

Šimun Borić istaknuo je kako je Podgora u razdoblju između dva popisa stanovništva, od 2001. do 2011., izgubila 300 stanovnika što je gubitak jednog naselja veličine Drašnica ili Igrana.

- Umjesto da se bavimo razvojem, bavimo se kako ćemo ‘požutiti’ određene zone. Ulaskom u Europsku uniju treba nam zaokret koji mogu napraviti samo ljudi koji znaju, bez obzira kojoj stranci ili interesnoj skupini pripadali – izjavio je Borić.

Kandidat za načelnika Baške Vode Mili Jozipović naglasio je kako je goruće pitanje u Baškoj Vodi stavljanje u funkciju bivših vojnih objekata koji će omogućiti zapošljavanje.

  • Piše I. Pleić
  • Foto Ž. Kovačić

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Makarskog primorja

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh