Panika zbog kašnjenja radova na raskrižju!

Radovi na raskrižju Baško Polje trebali su biti završeni za dvadesetak dana, ali s obzirom na stanje na terenu kasnit će dva mjeseca, upozoravaju iz Općine Baška Voda i tamošnje Turističke zajednice. Ukoliko se nešto ne poduzme, nanijet će se šteta turizmu cijelog Primorja, upozoravaju

U nadi poduzimanja svih mjera za radove na raskrižju Baško Polje da budu završeni do početka turističke predsezone, Općina Baška Voda i TZO Baška Voda uputili su dopise Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvu turizma, Hrvatskim autocestama, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije.

Kako je planom HAC-a i izvođača bilo predviđeno da će se kompletni radovi okončati do sredine travnja, realna su predviđanja temeljena na uvidu stanja na gradilištu da će se zbog kašnjenja samog početka radova kasniti i preko 60 dana. Sumnja je tim veća što treća smjena više ne radi, a i druga ne baš punim kapacitetom.

Tim se dopisom izravno moli ministra Sinišu Hajdaša Dončića da poduzme sve mjere kako bi posljedice za ovdašnji i sveukupni turistički razvoj bile što manje i blaže. U protivnom, ukoliko do kašnjenja ipak dođe, postojat će mogućnost prevelikih gužvi na tom području, nanijet će se velika šteta turizmu općine Baška Voda, kao njenoj glavnoj gospodarskoj grani (a koja ostvaruje gotovo desetinu noćenja Splitsko-dalmatinske županije!). Štete će poglavito imati turističko naselje Baško Polje i veliki Auto-kamp gdje je zaposleno preko 120 djelatnika, a koje posluje u sastavu Cluba Adriatic. Auto-kamp je kapaciteta preko 3000 gostiju, a nalazi se tik uz samo gradilište.

Veliku štetu će trpjeti i sveukupni turizam Makarske rivijere na kojoj se ostvaruje gotovo polovica tursitičkih noćenja na području županije, a time i hrvatski turizam u cjelini, kako zbog negativnih izvješća u pisanim i elektroničnim medijima, tako i  prenošenjem negativnih dojmova prouzročenih samim zastojem – navedeno je u dopisu.

Načelnik Roščić: Plakati isprike kao dobrodošlica

Sama Općina i TZO – kako nam je rekao Josko Roščić, načelnik općine i predsjednik TZO – planira postaviti jumbo-plakate i određene table isprike za vozače i nadolazeće goste, kako bi lakše prebrodili i razumjeli određene probleme i gužve početkom ljeta.

  • Piše i foto Ivo Sikavica
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh