Konačna lista 23. travnja

NA PONOVLJENOM NATJEČAJU ZA KUPNJU STANOVA IZ PROGRAMA POTICANE STANOGRADNJE TEK SEDAMDESETAK PRIJAVLJENIH

Prva lista na koju postoji mogućnost prigovora bit će objavljena 9. travnja. Tek nakon obrade prigovora formira se konačna lista koja će biti javno objavljena i dostavljena investitorima tj. državnoj Agenciji za promet nekretninama. Prema najavama, useljenje u četiri POS-ove zgrade na predjelu Zelenke očekuje se do kraja rujna ove godine

Na ponovljenom natječaju za kupnju stanova iz Programa poticane stanogradnje prijavila su se 73 kandidata, a konačna lista bit će objavljena u tjedniku ‘Makarsko primorje’ u utorak 23. travnja, potvrdila nam je Tea Botica, tajnica Povjerenstva za provedbu programa POS-a u Gradu Makarskoj.

- Najdalje do 8. travnja bit će formirana  prvostupanjska lista reda prvenstva koju ćemo javno objaviti 9. travnja. Nakon toga svaki prijavljeni kandidat ima pravo prigovora na svoje vrednovanje i redoslijed prvenstva i to u roku od osam dana.

Tek nakon obrade prigovora dobit ćemo konačnu listu. I jedna i druga lista bit će objavljene u tjedniku ‘Makarsko primorje’ – objasnila je Botica.

Podsjetimo, Grad Makarska je ponovljeni natječaj za kupnju stanova iz Programa poticane stanogradnje raspisao krajem veljače. Razlog za ponavljanje natječaja bio je taj što je nakon prvog natječaja iz 2008. od ukupno 130 stanova četrnaest ostalo neprodano. Riječ je o stanovima većim od 80 metara četvornih za čiju kupnju među obiteljima koje su ostvarile pravo prvenstva nije bilo kreditno sposobnih.

Premda se o preciznim brojkama još ne govori, očekuje se da će broj neprodanih stanova vjerojatno biti i više nego dvostruko veći jer jedan dio građana koji je potpisao predugovore nije uspio dobiti kredite i ispuniti svoje financijske obveze.

- Zasad sigurno možemo govoriti o 14 velikih stanova koji su ostali neprodani, a od Agencije za promet nekretninama tek nakon Uskrsa očekujemo konačne brojke, budući da je onima koji su potpisali ugovore država produljila rokove za ispunjavanje svojih financijskih obveza sve do 31. ožujka – rekla nam je Botica.

  • Piše Ivana Pleić
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh