Makarski biciklisti ponovno trijumfiraju: Ivan Okmažić prvak Hrvatske XCO, brat Luka drugi u XCO i eliminatoru

Makarski biciklisti ponovno trijumfiraju: Ivan Okmažić prvak Hrvatske XCO, brat Luka drugi u XCO i eliminatoru
U Buju na Državnom prvenstvu u Eliminatoru i Cross Countryju Biciklistički klub ‘Makarska’ je nastupio s dva vozača, braćom Ivanom i Lukom Okmažić.

Ponajbolji hrvatski brdski biciklisti okupili su se na startu eliminatora u dvije kategorije. Makarani su nastupili u kategoriji do 17 godina. Luka Okmažić je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama te na kraju osvojio drugo mjesto čime je postao doprvak u toj disciplini. Najmlađi natjecatelj Ivan Okmažić je bio deveti.

Nedjeljna utrka u disciplini Cross Country je bila glavni događaj sezone za hrvatski brdski biciklizam. Na brzoj i zahtjevnoj stazi u kategoriji do 14 godina Ivan je pobijedio svoju, ali i godinu stariju konkurenciju i time postao prvak Hrvatske za 2017. Luka je odvozio izvrsnu utrku u kojoj su tri vozača do samog cilja bila izjednačena. Presudio je završni sprint u kojem je Luka u cilj ušao kao drugoplasirani.

Nakon Prvenstva Hrvatske 2017., koje je prošlo jako uspješno, slijedi drugi dio sezone u Hrvatskom kupu, a prva utrka je za dva tjedna u Sinju.

 

 

 

J.M./BK Makarska

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh