Nabavljeni novi pres kontejneri

ZA POTREBE KP ‘GRADINA’ IZ BAŠKE VODE

Baškovoški načelnik Josko Roščić ističe kako će pojeftiniti prijevoz za 70 posto. Odvijaju se radovi za postavljanje hidraulične prese i kontejnera, te se gradi zgrada za garažne prostore, skladišta i radionicu za smještaj vozila

Uz pomoć Hrvatskog fonda za okoliš općina Baška Voda je nabavila hidrauličnu presu i tri pres kontejnera za potrebe svog komunalnog poduzeća.

Presa i kontejneri su smješteni na prostorima KP Gradina na Poli, a kapaciteta su 35 metara kubnih.

Od Joska Roščića, načelnika općine Baška Voda, doznajemo da je Fond za zaštitu okoliša investiciju sufinancirao 40 posto, a ostatak su Općina i KP Gradina po pola. Ovim potezom, kaže nam Roščić, uštedjet ćemo i pojeftiniti prijevoz na centralno odlagalište za oko 70 posto. Ranije smo svako puno vozilo smeća vozili na odlagalište, a sada će se otpad pretovarati  u hidrauličnu presu i pres kontejnere i tako u većim količinama jednim vozilom voziti dalje na smetlište. Velika je ušteda i vremena jer nakon pražnjenja kamioni mogu ići odmah po drugu turu.

Ovo je početak nove faze organizacije našeg komunalnog poduzeća vezana za razvrstavanje kućnog otpada čime se stvaraju novi i znatno čistiji standardi na području općine Baška Voda.

U tijeku su betonski radovi za postavljanje hidraulične  prese i kontejnera, te se gradi zgrada za garažne prostore, skladišta i radionicu za smještaj vozila i za ostale potrebe komunalaca.

  • Piše i foto Ivo Sikavica
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh