Makarska atletičarka na Olimpijskim igrama za mlade ostvarila osobni rekord: Klara Andrijašević u cilj utrčala šesta

Makarska atletičarka na Olimpijskim igrama za mlade ostvarila osobni rekord: Klara Andrijašević u cilj utrčala šesta
U Gyoru u Mađarskoj na Olimpijskim igrama za mlade mlada makarska atletičarka Klara Andrijašević osvojila je šesto mjesto.

Kao što je već poznato AK ‘Sv. Marko’  i Makarska, prvi put u povijesti imali su svoju predstavnicu. Klara Andrijašević nakon niza nevjerojatnih uspjeha ove sezone dobila je čast predstavljati Hrvatsku na tom prestižnom natjecanju koje je okupilo preko 3000 mladih sportaša iz preko 25 sportova.

Kako nas je izvijestio Klarin trener Stjepko Vodanović u subotu u 15.55 bila je finalna utrka, Klaru je čekala jako teška utrka s najboljim europskim atletičarkama. Cilj je bio da Klara otrči utrku ispod 4.40 i pokuša ostvariti bolji plasman od 11. mjesta. Na samom startu Klara se pozicionirala s vanjske strane staze da je druge atletičarke ne mogu zatvoriti. Utrka je bila dosta brža nego polufinalna, bilo je neizvjesno može li Klara izdržati takav ritam. Cijelu je utrku čuvala odlično 7. mjesto i u samom finišu po kojem je već poznata zauzima nevjerojatno 6. mjesto. A kada su se na semaforu pokazali rezultati i potvrđeno da je Klara zauzela 6. mjesto sa samo 12 stotinki prednosti ispred mlade Talijanke, a vrijeme nevjerojatnih 4.31.30. Klara je opet ostvarila svoj osobni rekord i to za 11 sekundi.

S ovakvim rezultatom Klara je ušla u Olimpijski program i ostvarila norme za Europsko prvenstvo za mlađe juniore i Europsko juniorsko prvenstvo.

To je drugo istrčano vrijeme ove sezone opće u Hrvatskoj, a daleko najbolje u konkurenciji mlađih juniorki kao i juniorki.

S takvim vremenom Klara bi ostvarila 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke. Ovakvim zatvaranjem sezone Klara je najavila da sljedeću sezonu možemo očekivati još veća iznenađenja.

 

 

 

 

J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh