Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Gradonačelnik Brkan primio zlatnog vaterpolista Ivana Buljubašića: ‘Najtrofejniji ste sportaš u povijesti Makarske’

Gradonačelnik Brkan primio zlatnog vaterpolista Ivana Buljubašića: ‘Najtrofejniji ste sportaš u povijesti Makarske’

Gradonačelnik Brkan primio zlatnog vaterpolista Ivana Buljubašića: ‘Najtrofejniji ste sportaš u povijesti Makarske’
Makarski gradonačelnik Jure Brkan, dogradonačelnik Joze Vranješ i Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti upriličili su primanje za vaterpolistu Ivana Buljubašića, kojemu je ovo četvrto zlato u sportskoj karijeri.

- Čestitam Vam na osvojenom zlatu. Vi ste najbolji sportaš u povijesti Makarske s najviše osvojenih trofeja – kazao je gradonačelnik Brkan, podsjetivši na zlata koja su zasjala u Londonu na Olimpijskim igrama 2012., također u Almati, kao i Europsko prvenstvo u Zagrebu 2010., i naravno ovogodišnje u Budimpešti na Svjetskom prvenstvu. Srebro je bilo u Podgorici. Broncom se okitio u Rimu 2009., u Firenci 2011. te u Šangaju 2012.

Darujući mu akvarel makarskog akademskog umjetnika Ante Grčića i knjigu ‘Vrijeme promjena’ autora dr. Ivana Hrstića Brkan mu je zaželio uspješnu daljnju sportsku karijeru.

Čestitkama se pridružio dogradonačelnik Vranješ uz obećanje da je Grad tu da mu pomogne ako zatreba. Iznio je i opredjeljenje ove gradske vlasti da se nagrađuju rezultati u sportu i svemu ostalome. Podsjetio je na prijateljstvo i igre još iz djetinjstva jer su odrasli u susjednim ulicama na Zelenki.

Uručujući svoju vaterpolo kapicu prvom čovjeku Makarske Ivan Buljubašić je zahvalio na primanju i uspomenama koje će ga podsjećati na svečani trenutak. Raduje ga što će i na večerašnjoj fešti na Zelenki pred svojim Makaranima moći podijeliti radost novog odličja.

U društvu supruge Marine i kćerkice Noe 29-godišnji reprezentativac Ivan se prisjetio svojih sportskih početaka. Prvo je krenuo s nogometnim treninzima, ali je ubrzo shvatio da mu je vaterpolo puno draži, i s osam godina postaje član makarskog Galeba. Uvjeti treniranja nisu bili dobri. Makarska nije imala bazen, jedino kada bi bilo termina mogli su koristiti onaj u hotelu Meteor, a nerijetko se hvatala prilika za bilo koje mjesto na Primorju gdje se mogla odvijati priprema. Često se treniralo i u Splitu. Četiri godine igrao je za splitski Jadran, potom Mladost te šest u riječkom Primorju.

Uskoro, od jeseni Ivan Buljubašić nastavlja karijeru u rumunjskom Vaterpolo klubu ‘Steaua’, a s njima je potpisao ugovor na godinu dana.

-Volio bih kada budem imao vremena pomoći makarskom vaterpolu jer uz podršku roditelja Biljane i Miljenka, Galeb mi je dao puno ljubavi za sport – poručuje Ivan Buljubašić.

 

 

 

 

J.Morović/IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh