Na Zelenki: Zlatni vaterpolist uljepšao feštu

Na Zelenki: Zlatni vaterpolist uljepšao feštu
U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja treću godinu zaredom na Zelenki je održana pučka fešta. Trg Kobaca kao i okolne Lička, Zagrebačka i Slavonska ulica bile su prepune mještana i njihovih gostiju. Sve kuće na trgu i oko njega bile su okićene hrvatskim zastavama.

Proslavu je pjesmom otvorio Gradski zbor Makarska izvedbom Lijepe naše, a nakon toga se nazočnima obratio jedan od incijatora proslave dogradonačelnik Makarske Joze Vranješ. Svima je zaželio dobrodošlicu te čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Već po tradiciji ova fešta ima i humanitarni karakter, sav prihod od prodaje jela i pića preko Crvenog križa namijenjen je liječenju djece hrvatskih branitelja.

Vrhunac dobrog raspoloženja nastao je dolaskom na binu zlatnog s nedavno održanog svjetskog vaterpolo prvenstva u Budimpešti Ivana Buljubašića. Uz bengalke i veliki pljesak predstavio ga je dogradonačelnik Vranješ. Naglasio je kako se sa Ivanom poznaje od malih nogu, kako su se skupa igrali kao djeca, a na kraju velika upornost i rad nagrade najhrabrije. Buljubašić je inače najtrofejniji sportaš kojeg je Makarska do sada imala, zlatni je sa Evropskog prvenstva 2010, Olimpijskih igara 2012 i Svjetskog prvenstva 2017.

Radost državnog praznika na fešti su s građanima i gostima podijelili gradonačelnik Jure Brkan, gradska vijećnica Hloverka Novak-Srzić te mnogi drugi iz političkog i javnog života Makarske. Zahvaljujući Roso bendu pučka fešta na Zelenki trajala je do dugo u noć.

 

J. Kovačević / IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh