Vi ste ovdje:Početna » Makarska » Večer pobjede: Krcata riva pjevala s Parnim valjkom

Večer pobjede: Krcata riva pjevala s Parnim valjkom

Večer pobjede: Krcata riva pjevala s Parnim valjkom
Makarska nije mogla poželjeti ljepši završetak proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja od onoga kakav je bio na krcatoj rivi ispunjenoj tisućama veselih lica, uz taktove Parnog valjka i domaćih rockera, grupe Rezerve, dugo u noć. Da domaći ugođaj prevladava u svakom smislu pobrinuli su se pokrovitelji Grad Makarska i makarska Turistička zajednica, ali i svi oni koji su na svojim štandovima nudili razne delicije. Tako nije ničega nedostajalo, niti zabave, a ni dalmatinskih gastro delicija i još drugih iznenađenja.

Makarska je poznata kao dobar domaćin, stoga nije izostala čestitka dogradonačelnika Joze Vranješa u povodu Dana pobjede. Podsjetivši na značenje velikog hrvatskog praznika, istaknuo je na veliku žrtvu koju su hrvatski branitelji dali za slobodu Hrvatske. –Trebamo nastaviti graditi domovinu, štititi hrvatske nacionalne interese, ali i pronositi istinu o Domovinskom ratu – poručio je dogradonačelnik Vranješ.

Slavlje Dana pobjede nastavilo se u rockerskom ritmu. Rezerve su bile pravi uvod za koncert za Parni valjak, jedan od najpopularnijih hrvatskih pop rock sastava. Bilo je veličanstveno vidjeti rivu koju je ispunila rijeka ljudi povezana pjesmom, radošću, rukama u zraku. Moja je pjesma lagana, Dođi, Dok je tebe, Pusti nek’ traje… samo su neke uspješnice Parnog valjka koji svoju glazbenu povijest piše još od 1975,, a publika ih ne samo pjeva već su postale dio njih.

Stjecao se dojam da je u predivnoj ljetnoj noći obojenoj slavljem Dana pobjede svatko želio uhvatiti svoj trenutak za nezaboravno sjećanje.

 

 

J.Morović / IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh