Predizborni skup don Ivana Grubišića otvorio član Predsjedništva SDP-a

Predizborni skup Saveza za građansku i etičku Hrvatsku održan prošlog utorka u hotelu Osejava otvoren je praizvedbom pjesme Svi smo djeca istog oca, autora Aleksandra Srzića , inače člana Predsjedništva makarskog SDP-a koju je izveo Zbor umirovljenica. Srzićev nastup može se shvatiti kao početak otvorene kampanje za don Ivana Grubišića o kojoj se u medijima nagađa nakon što je predsjednik ŽO SDP-a Arsen Bauk, prije nekoliko dana prigodom potpisivanja sporazuma o suradnji između SDP-a, HNS-a i HSU-a na razini Županije, izjavio da SDP neće imati svog kandidata, ali da među kandidatima vide jednog koji može donijeti promjene, a prihvatljiv je SDP-ovom biračkom tijelu.  Budući da je na skupu u Makarskoj otvorenu podršku pokazao i šef HSU-a Stipe Ravlić, očito je da su makarske oporbene stranke prve krenule u otvorenu kampanju.

grubisic230413_005Unatoč tome, don Ivan Grubišić, kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije, u predstavljanju programa nije štedio ni SDP ni HDZ.

- Zašto građanska i etička Hrvatska? Pod građanskom mislimo na demokratsku i pravnu Hrvatsku, a pod etičkom podrazumijevamo da mora postojati sustav vrijednosti, jer ako ga nema onda je sve uzalud. Hrvatsku treba istinski demokratizirati. Umjesto jedne, vladaju partije. Centralni komiteti stranaka i dalje odlučuju tko će biti na listi, a građani ne biraju, nego samo glasuju. Kad je HDZ na vlasti, glasa se za SDP kao manje zlo, a kad je SDP na vlasti onda obrnuto. Naša je poruka da treba birati treću opciju. Cilj nam je od lijepe Hrvatske napraviti Hrvatsku koja će biti lijepa za sve: Ni desno, ni lijevo, nego za čovjeka – naglasio je don Ivan Grubišić. U njegovoj pratnji bili su kandidati za dožupane Duje Draganja, koji je govorio o turizmu i ekologiji, te Nikša Jajac koji je predstavio plan za gospodarstvo.

Don Ivan Grubišić podržao gradsku listu koja u Makarskoj ne izlazi na izbore

- Nadamo se da će i Ruke za bolju Makarsku imati dobar rezultat na lokalnim izborima u Makarskoj jer ćemo s njima surađivati – izjavio je don Ivan Grubišić

što je izazvalo zbunjenost u publici budući da je lokalnoj javnosti već poznato da Ruke za bolju Makarsku neće imati svoju izbornu listu na lokalnim izborima. Na novinarsko pitanje kako će podržati listu koja ne izlazi na izbore, don Grubišić je, ne znajući što reći, odgovor prepustio Gloryanu Grabneru, predsjedniku Građanske inicijative Ruke za bolju Makarsku. -  Nismo politička stranka i nećemo imati svoju listu, ali smo dali naputak svojim članovima da se uključe u politiku – izjavio je Grabner koji nijednom riječju nije spomenuo svoju kandidaturu za predsjednika vijeća na Nezavisnoj listi Tončija Lalića čiji su predstavnici u hotelu Osejava bili najbrojniji.

  • Piše Ivana Pleić
  • Foto IvoR
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh