Proslavili blagdan zaštitnika

ŽUPA SVETOG MARKA U MAKARSKOJ

I ove je godine u Makarskoj svečano proslavljen blagdan svetog Marka, zaštitnika župe. Svečano misno slavlje  predvodio je prof. don Josip Dukić

Tradicionalno proslava blagdana sveca zaštitnika župe svetog Marka  otpočela je procesijom po Kačićevu trgu u kojoj su nošene svečeve relikvije. Svečano misno slavlje, procesiju i propovijed, uz sudjelovanje župnika don Pavla Banića, makarskog gvardijana fra Antu Čovu i više svećenika makarskog dekanata, predvodio je prof. don Josip Dukić, ravnatelj Nadbiskupske klasične gimnazije u Splitu.

Istaknuvši lik Marka, evanđelista i mučenika don Josip Dukić je naglasio: – Marko je bio svjedok, životom svojim je svjedočio vjeru u Isusa Krista, zapisivao je što je Petar propovijedao i tumačio njegove riječi, bio je Pavlov suputnik. Nadasve bio je svjedok! Bio je mučenik kao još tisuće drugih čije je mučeništvo najjači argument naše vjere – istaknuo je don  Josip Dukić, pozvavši vjernike da baštine vjeru koja je toliko puta bila krvlju zalivena, a ono što se krvlju plaća ne pušta se lako! -Otrijeznite se, oduprite hedonizmu, budite stabilni u vjeri – poručio je!

Na kraju  svečane mise u ime svih svećenika don Pavao Banić čestitao je župljanima blagdan i svima koji su pridonijeli svečanoj proslavi, a osobito sestri Graciji i Župnom zboru.

  • Piše J. Glučina
  • Foto Ž. Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh