Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Inovacija braće Vuković iz Vrgorca u autobusu Prometa Makarska: Aparat za cool putovanje

Inovacija braće Vuković iz Vrgorca u autobusu Prometa Makarska: Aparat za cool putovanje

Inovacija braće Vuković iz Vrgorca u autobusu Prometa Makarska: Aparat za cool putovanje
Primjena samoposlužnog aparata s rashladnom jedinicom i video monitorom “perpetuum cooler” braće Vuković za kojeg su dobili nagradu na Međunarodnom sajmu inovacija u Zagrebu, a proizveden u njihovoj tvrtki Galera d.o.o. iz Vrgorca demonstriran je u autobusu Prometa Makarska.

Podsjetimo, braća inovatori Mirko i Mate Vuković iz Prapatnica kod Vrgorca osvojili su u listopadu prošle godine 2. mjesto na Međunarodnom sajmu inovacija za izum samoposlužnog aparata s rashladnom jedinicom i video monitorom „perpetuum cooler“. Izum je izradila njihova tvrtka Oblog Galera d.o.o. iz Vrgorca. Nagrađeni “perpetuum cooler” je višefuncionalan, samoposlužni rashladni uređaj, s ugrađenim video monitorom, specijaliziran za upotrebu u putničkom prijevozu. Kako funkcionira u putničkom prijevozu, demonstrirali su u autobusu Prometa Makarska u vlasništvu Mate Jujnovića.

- Cilj nam je i bio izgraditi novi brend “cool putovanje” na hrvatskom tržištu, a poslije i u inozemstvu. Perpetuum cooler daje putnicima mogućnost kupnje osvježavajućih napitaka, uživanje u zabavnim sadržajima tijekom putovanja, besplatan pristup internetu, te USB punjač za pametni telefon ili tablet. Mislim da će u Dalmaciji ekskluzivno pravo na ugradnju perpetuum coolera imati Promet Makarska – kazao nam je Mirko Vuković.

- Ponosan sam što se kod nas može proizvesti nešto kvalitetno i inovativno što će koristiti u cijelom svijetu – kazao je Mate Jujnović koji rad braće Vuković podržava od početka.

Ugradnjom novih uređaja koje su izumila braća Vuković vožnja Prometovim autobusima, a zatim i autobusima drugih prijevoznika u Hrvatskoj i Europi, koji su već izrazili interes, bit će puno udobnija.
J.Glučina / IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh