Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Makarske osnovne škole: Uređenje prostora i poboljšanje informatičke mreže

Makarske osnovne škole: Uređenje prostora i poboljšanje informatičke mreže

Makarske osnovne škole: Uređenje prostora i poboljšanje informatičke mreže
Osnovne škole u Makarskoj i ovu školsku godinu dočekat će u opremljenijem i uređenijem školskom prostoru zahvaljujući kapitalnim i investicijskim ulaganjima koja dobivaju od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za javne potrebe u osnovnom školstvu.

- To su decentralizirana sredstva kojima su ove godine; za investicijska ulaganja dobile osnovne škole u Makarskoj 219 502 kn od čega Osnovna škola Stjepana Ivičevića 69 502 kn, OŠ oca Petra Perice 130 000 kn i Osnovna glazbena škola Makarska 20 000 kn. Za kapitalna ulaganja ove tri škole su dobile ukupno 562 983 kn, od čega OŠ Stjepana Ivičevića 166 733 kn, OŠ oca Petra Perice 90 000 kn i 306 250 kn OGŠ Makarska – doznajemo od Marine Andačić Krivić, savjetnice za predškolski odgoj, obrazovanje i šport u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske.

Kako smo se uvjerili, početak nastave  je 4. rujna, do kada će biti završeni svi radovi.

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića ovih dana bit će postavljena i četvrta pametna ploča. Nabavili su ih ukupno četiri. – Radilo se na računalnoj mreži. Tri su učionice opremljene s novim stolicama i stolovima. I u jednom razredu na Dugišu smo također nabavili nove klupe i stolice. Dobili smo sredstva i zasigurno ćemo poboljšati uvjete boravka i kvalitetu nastave – kazala nam je Marica Gržić, ravnateljica OŠ Stjepana Ivičevića.

Osnovna škola oca Petra Perice početak školske godine također će dočekati u puno informatički kvalitetnijem prostoru. Kako doznajemo od Renate Gudelj, ravnateljice OŠ oca Petra Perice najveća ulaganja ove godine su upravo u poboljšanju interneta. – Radi se na kabliranju interneta po školi, kupujemo opremu za e-dnevnike; negdje računalo,negdje tablet. Internetska mreža nam je bila loša i za to je ona prioritet u ovoj godini, ali smo u dvije učionice također nabavili novi namještaj – kaže ravnateljica Gudelj.

J.Glučina / IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh