Predsjednik Ivo Josipović pokrovitelj manifestacije M*ETNO

- S velikim zadovoljstvom prihvaćam pokroviteljstvo nad manifestacijom M*ETNO/Makarski etno koji će se 23. i 24. srpnja 2013. održati u Makarskoj te koristim ovu prigodu Vama i Vašim suradnicima zaželjeti puno uspjeha u realizaciji ovogodišnjeg glazbenog programa – stoji u pismu koje je iz Ureda Predsjednika RH, s potpisom Ive Josipovića, prošlog tjedna stiglo makarskom kulturno-umjetničkom društvu Tempet. Time je etno-glazbena manifestacija na spomeniku NOB-a, koju organiziraju već petu godinu zaredom, dobila pokroviteljstvo s najviše razine a predsjednica KUD-a Tempet Marina Srzić smatra da će ovo biti dodatan poticaj u razvoju M*ETNO-a prema željenom festivalskom obliku.

– Dugo se trudimo podignuti manifestaciju na višu razinu, nadamo se da ćemo uspjeti ove godine postići da se M*ETNO bude održavao dva dana iako moram priznati da se još dvoumimo zbog financijskih poteškoća. Nama predsjedničko pokroviteljstvo ne donosi novac, ali nam otvara neka druga vrata i u svakom slučaju velika nam je čast što će Predsjednik RH biti pokrovitelj – kazala je Srzić. U svakom slučaju, pripreme za M*ETNO su u tijeku i rješavaju se posljednja pitanja oko gostiju koji će krajem srpnja nastupiti tijekom večeri na spomeniku.

Samo društvo Tempet, pak, do tada će odrađivati regularne poslove, među kojima su sudjelovanje na regionalnoj smotri folklora u Metkoviću, a kako doznajemo, u Makarskoj će se 29. lipnja na Fieru sv. Petra održati i županijska folklorna smotra koja će u naš grad dovesti kulturna društva iz čitave Dalmacije.

  • Piše Ozren Franić
  • Snimio Željko Kovačić 
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh