Park prirode obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti

Javna ustanova Park prirode Biokovo uoči 22. svibnja, Dana zaštite prirode u RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti, organizira brojna događanja koja će se u idućem razdoblju odvijati u Makarskoj, Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina i u samom Parku prirode Biokovo, izvijestila nas je Ksenija Protrka, stručna voditeljica u JU PP Biokovo.

U suradnji s OŠ Tučepi, OŠ o. Petra Perice, Makarska i DV Biokovsko zvonce, Makarska, drugu godinu zaredom, Javna ustanova Park prirode Biokovo sudjeluje u obilježavanju „Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ koji organizira Hrvatsko botaničko društvo -Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske.

Događanja za vrijeme trajanja Tjedna odvijat će se u Makarskoj i Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina od 15. do 18. svibnja.

Također, povodom 22. svibnja, Dana zaštite prirode u RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Javna ustanova Park prirode Biokovo i Atletski klub ‘Sv. Marko’ iz Makarske u suradnji s Gradom Makarskom, Hotelima Makarska, Udrugom Marendin i Turističkom zajednicom Makarske organizira tradicionalnu 5. Međunarodnu brdsku utrku Makarska – Vošac koja će se održati u subotu 26. svibnja.

Javna ustanova Park prirode Biokovo kao jedan od organizatora brdske utrke Makarska – Vošac ima za cilj u početku turističke sezone posjetiteljima ukazati na potrebu zaštite prirode, te educirati i podići svijest javnosti o važnosti očuvanja okoliša i zdravog načina života.

U sklopu brdske utrke održat će se tradicionalni uspon planinara na Biokovo ‘Pozdrav ljetu’ koji organizira HPD Biokovo iz Makarske.

  • Jasna Morović
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh