Vi ste ovdje:Početna » Sport » Novi uspjeh atletičarke Klare Andrijašević: Juniorka se u Zagrebu okitila duplom seniorskom krunom

Novi uspjeh atletičarke Klare Andrijašević: Juniorka se u Zagrebu okitila duplom seniorskom krunom

Novi uspjeh atletičarke Klare Andrijašević: Juniorka se u Zagrebu okitila duplom seniorskom krunom
Iza mlade makarske atletičarke Klare Andrijašević je još jedan povijesni uspjeh. Prva je mlađa juniorka koja je osvojila duplu krunu na Prvenstvu Hrvatske za  mlađe seniore i seniorke u Zagrebu na stadionu Mladost.

Među elitom hrvatske atletike Sveti Marko je predstavljala naša izvrsna mlada atletičarka Klara Andrijašević. Klara je aktualna prvakinja Hrvatske na 3000 m u konkurenciji mlađih juniorki, te aktualna seniorska prvakinja Hrvatske na 1500 m.

- Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila utrka na 1500 metara. Klara je započela utrku kao i svaku ostalu. Dva kruga je trčala odmah iza vodeće čekajući trenutak za napad za vodstvo, ali 600 m prije kraja Klara započinje s finalnim sprintom kao da je trka tek startala. U savršeno taktički odrađenoj utrci koja je bila relativno spora, što je Klari i odgovaralo radi utrke na 3000 m koja ju je čekala dan poslije. Klara bez velikih problema osvaja zlatnu medalju i tako popunjava svoju kolekciju ovogodišnjih nagrada.

Drugog dana natjecanja Klaru je čekala puno teža utrka na 3000 m. Temperatura zraka bila je 15 stupnjeva i padala je kiša, a pred Klarom je bila utrka koja će trajati nešto više od 10 minuta. Imala je 4. prijavljeno vrijeme, a natjecale su se cure koje iza sebe imaju puno titula prvakinja Hrvatske i oborenih državnih rekorda. Trka je startala i Klara je zauzela 2. mjesto prateći aktualnu juniorsku prvakinju Hrvatske i rekorderku u dvoranskom trčanju.

Vodeći trojac s Klarom kao drugom se odvojio od ostalih cura. Utrka je bila dosta teža i dosta brža što je moglo nagovijestiti da će rezultat biti odličan. Klara je držala drugu poziciju do zadnjih 500 m, i krenula je ubrzavati. Prelazi prvu, te zadnjih 400 m kreće finiširati i pokazuje da i dalje ni jedna cura nema odgovor na takvo ubrzanje nakon sedam krugova trčanja – izjavio je trener Stjepko Vodanović.

Klara obara osobni rekord za 13 sekundi koji sada iznosi 10.07,82. Mlada makarska atletičarka je sa ovim rezultatom samo potvrdila koliki je potencijal, jer, ne zaboravimo, Klara ima 16 godina i još je prva godina mlađih juniorki, a već je i seniorska i mlađe seniorska prvakinja Hrvatske.

 

Trener Stjepko Vodanović je najavio da će se u Makarskoj 22. listopada za Dan grada Makarske održati Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju, a na kojem će Klara prvi put trčati pred domaćom publikom.
J.M./AK ‘Sv. Marko’

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh