Vi ste ovdje:Početna » Makarska » Grad Makarska svojoj mladosti: Sufinanciranje prijevoza učenika i studenata

Grad Makarska svojoj mladosti: Sufinanciranje prijevoza učenika i studenata

Grad Makarska svojoj mladosti: Sufinanciranje prijevoza učenika i studenata
Izdvajanjem proračunskog novca za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata Grad Makarska je uvelike olakšao roditeljima onih koji za svoje školovanje putuju.

- Grad Makarska tako svim mladim s područja grada koji redovito studiraju u Splitu, Zagrebu ili Dubrovniku sufinancira cijenu prijevoza za što godišnje izdvaja 60 000 kn. Prijevoz osnovnoškolaca financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a Grad Makarska kao osnivač osnovnih škola kao i svake godine proveo je javnu nabavu. Između tri ponude odabrana je najbolja. Prijevoz učenika od Velikog Brda do osnovnih škola o. Petra Perice i Stjepana Ivičevića te od područne škole u Promajni su također pokrivena time – kaže Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj obrazovanje i šport u odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske.

- Već drugu godinu zaredom za učenike koji idu u srednju školu u Split i Omiš, Grad Makarska također sufinancira taj prijevoz sa 12,5 % s koliko i prijevoznik, a to je Promet Makarska d.d. te država sa 75 % tako da je u končanici prijevoz tih srednjoškolaca koji su upisali programe kojih nema u Makarskoj, za Split i Omiš besplatan.

J.G./ arhiva MP

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh