Vi ste ovdje:Početna » Primorje » Porezna uprava objavila popis srama za 2017.: Tko u Makarskoj ne isplaćuje plaće?

Porezna uprava objavila popis srama za 2017.: Tko u Makarskoj ne isplaćuje plaće?

Porezna uprava objavila popis srama za 2017.: Tko u Makarskoj ne isplaćuje plaće?
Listajući popis srama za 2017. objavljen na web stranicama Porezne uprave, a na kojima su imena fizičkih i pravnih osoba, koje ne isplaćuju plaće radnicima, našla su se i imena iz Makarske. Premda popis obuhvaća područje cijele Hrvatske u manjim sredinama s liste srama svatko u svojem gradu ili općini iščitava imena poslodavaca koji nisu isplatili plaće njihovim sugrađanima. Na popisu su se među ostalim našlo i nekoliko poslodavca iz Makarske. Evo nekih objavljenih imena: Discount d.o.o. s 1, Gorinka servis d.o.o. Makarska, Kreator d.o.o., Olive king d.o.o., Olma d.d., On-CARS d.o.o. Detaljniji podaci mogu se iščitati na stranicama Porezne uprave.

Inače, na stupu srama za ovogodišnje obračunsko razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja našla su se 937 imena od kojih 803 pravne osobe s 3617 zaposlenih te još 134 fizičke osobe s 313 radnika. Iz Porezne uprave upozoravaju kako nisu svi poslodavci koji ne daju radnicima zasluženu plaću na popisu.

Popis ne sadrži podatke o poreznim obveznicima koji nisu dostavili Obrazac JOPPD, ali ni one koju su radnike iskorištavali prije 2014. “jer za razdoblja prije uvođenja Obrasca JOPPD Porezna uprava nema analitičkih podataka o isplati plaće već ima samo podatke o obvezama javnih davanja po osnovi plaće” kako je navedeno. Također, na popisu nema ni onih poslodavaca koji su priznali da radnicima ne daju plaće, ali ne i tri mjeseca zaredom. “Za bilo koju informaciju ili ako porezni obveznici smatraju da se na navedenom popisu nalaze pogreškom, mogu se obratiti nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema prebivalištu/boravištu ili sjedištu, a radnike čiji poslodavac se ne nalazi na objavljenom popisu da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49, navodi se u obavijesti Porezne uprave.

 

J.G./ arhivaMP

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh