Osnovnu školu na Makarskom primorju upisalo 245 prvašića

U makarske osnovne škole u prvi je razred upisano ukupno 160 učenika, a na cijelom  Makarskom primorju ukupno 245 novih osnovnoškolaca. U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića upisano ih je 79, a u Osnovnoj školi oca Petra Perice 80, te još jedan učenik ove škole u Promajni.

Marina Jurasović, viši upravni referent za prosvjetu u makarskoj ispostavi Ureda državne uprave  Splitsko-dalmatinske županije potvrdila nam je kako je broj prvašića u porastu u odnosu na prethodnu školsku godinu, i to za 30 novih učenika. Broj prvašića najviše je povećan u Makarskoj.

Dok je prošle školske godine bilo 215, ove godine je ukupno 245 prvašića na Makarskom primorju. U Baškoj Vodi je u prvi razred upisano ove školske godine 19, a prošle ih je bilo 21, u Brelima je 10 prvašića, a prošle školske godine ih je bilo12. U Tučepima ih je 21, što je za troje više nego prošle godine. Na području općine Podgora ih je ove godine 15, i to u matičnoj školi u Podgori 8, dok ih je u prethodnoj školskoj godini bilo 5, u Drašnicama 3, odnosno jedno više nego  u školskoj  2011/2012., u Igranima su upisana 4 prvašića kao i prošle godine, dok u Živogošću ove godine neće biti nijednog prvašića! U mjestima općine Gradac ukupno je upisano 20 djece u prvi razred, i to u Gradcu 12,  što je troje više nego u prethodnoj, u Drveniku 4 kao i prošle godine, u Bristu 3, što je jedan manje nego 2012. godine. U Zaostrogu, u kojem prošle godine nije bilo prvašića, ove je godine upisan jedan.

 Piše J.Glučina

Foto Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh