POČELA OBNOVA PROSTORA GRADSKE GLAZBE MAKARSKA Kompletna rekonstrukcija i adaptacija trajat će 45 dana, Ministarstvo kulture i Grad osigurali 400 tisuća kuna

POČELA OBNOVA PROSTORA GRADSKE GLAZBE MAKARSKA Kompletna rekonstrukcija i adaptacija trajat će 45 dana, Ministarstvo kulture i Grad osigurali 400 tisuća kuna
Derutan i ne uvjetan za rad prostor u kojem djeluje Gradska glazba Makarska, najstarija kulturna institucija u gradu, za mjesec i pol dana postat će prošlost.

- Jučer su počeli radovi kompletne rekonstrukcije i adaptacije podnih i zidnih obloga, zvučne izolacije i sanitarnog čvora. Izvođač Migros prostor će urediti za 45 dana, a vrijednost investicije je 400 tisuća kuna – doznajemo od zamjenika gradonačelnika Joze Vranješa. Podsjeća da je novac potreban za obnovu prostora u iznosu od 200 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture dok Grad Makarska sudjeluje s 200 tisuća kuna.

Grad Makarska itekako prepoznaje što znači kada tridesetak različitih priredbi godišnje svojim nastupom uveliča Gradska glazba Makarska i iz Gradskog proračuna omogućuju djelovanje Glazbe sa 150 tisuća kuna.

Božo Škarica, stručni voditelj Gradske glazbe Makarska, kao i 47 članova, raduje da će 130 metara četvornih prostora u kojem djeluje Glazba zablistati u novom ruhu.

- Dvorana, ured i sanitarni čvor, od podova do zidova, su propali po teretom vlage i godina. Koliko imam saznanje zadnje ulaganje bilo je 1986. godine. Prostor je jednostavno vapio za obnovom i uređenjem – ističe Škarica. Posebno je zahvalan Gradu Makarskoj na svoj potpori kao i realizaciji ideje za dobivanje novca od nadležnog ministarstva.

Uređenjem prostora i Big Band, koji je postao svojevrsni makarski brend, dobit će bolje uvjete za rad.

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh