Gradonačelnik Jure Brkan: Grad je osigurao 500 tisuća kuna, dodatni tim Hitne medicinske pomoći u Makarskoj ostaje i nakon 15. rujna

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan sastao se danas u Makarskoj sa ravnateljem Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije Leom Luetićem, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Splitsko-dalmatinske županije Dianom Luetić i voditeljem ispostave Hitne medicinske pomoći u Makarskoj Matom Kasalom. Tema sastanka bila je funkcioniranje dodatnog tima Hitne medicinske pomoći koji će sukladno današnjem zaključku nastaviti s radom i nakon 15. rujna, odnosno od 16. rujna do 31. prosinca 2019. Za rad dodatnog Tima2 (medicinski tehničar, sestra i vozač), sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna osigurana su u proračunu Grada Makarske, potvrdio je makarski gradonačelnik Jure Brkan. Odmah po završetku turističke sezone u Županiji će biti organiziran sastanak sa načelnicima susjednih općina koje bi se u 2020. godini trebale uključiti u sufinanciranje dodatnog tima, a s ciljem da isti u Makarskoj radi tijekom cijele godine, a ne samo od 15. lipnja do 15. rujna.

Podsjetimo, prvi sastanak na temu sufinanciranja dodatnog tima Hitne medicinske pomoći, s načelnicima susjednih općina na Makarskoj rivijeri, održan je krajem rujna prošle godine na inicijativu gradonačelnika Jure Brkana. Zauzet je zajednički stav da je sufinanciranje jedino rješenje budući da je prema postojećoj Mreži Hitne medicine u Makarskoj predviđen samo jedan Tim 1 (liječnik, medicinska sestra, tehničar), te ne postoji mogućnost da se usluga koja je iznad standarda financira od strane države.

Gradonačelnik Jure Brkan ovom je prilikom naglasio kako će Grad Makarska i dalje biti na dispoziciji za dogovore oko participacije u sufinanciranju zdravstvenih usluga koje će značiti podizanje standarda za građane Makarske. Također je dodao kako se nada će Ministarstvo zdravstva imati sluha za zahtjev da se Mreža hitne medicinske pomoći izmjeni na način da i Makarska dobije dodatni tim koji će financirati država jer za to postoje opravdani argumenti.

www.makarska.hr

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh