MAKARANI I NJIHOVI GOSTI U IZNIMNOJ ATMOSFERI PROSLAVILI DAN POBJEDE Slavonija bend i Indira zapalili krcat Kačić

MAKARANI I NJIHOVI GOSTI U IZNIMNOJ ATMOSFERI PROSLAVILI DAN POBJEDE Slavonija bend i Indira zapalili krcat Kačić
Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sinoć su na Kačićevu trgu slavili svi, i domaći i brojni turisti, koji ovdje odmaraju. Drevni trg bio je krcat od crkve sv. Marka do pozornice s koje su nezamislivom energijom vodili najprije momci iz Slavonija benda, a potom Indira. Prštala je energija na sve strane. Tom energijom zapalili su krcat Kačić. S podignutim rukama, plesala je i jednako slavljenički raspoložena pjevala i publika.

Na početku koncerta, pozdravljen burnim pljeskom, publiku je pozdravio prvi čovjek grada Jure Brkan i čestitao Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Posebno je pozdravio goste koji su Makarsku izabrali za mjesto svojega odmora i podsjetio:  – U sjećanje na 5. kolovoza 1995. danas cijela Hrvatska slavi i ono što su naši branitelji toga dana ostvarili, to je slobodna i neovisna RH. Mi slavimo i to što zbog njih i njihove žrtve danas možemo uživati u prekrasnoj ljetnoj večeri uz dobar zabavni program. Prije 24 godine smo imali Oluju koja je oslobodila Hrvatsku, a večeras vi uživajte u oluji veselja i zabave -  zaželio je publici gradonačelnik Brkan i mikrofon prepustio Slavonija bendu. I potekla je pjesma:  – Ne dirajte mi ravnicu, a za njom su slijedili hitovi ovog poznatog i omiljenog benda, a nakon njihova gotovo dvosatnog iznimnog nastupa na pozornicu se popela Indira i uslijedile su ovacije. Zajedno sa Slavonija bendom otpjevala je jednu, a potom nastavila uz svoju pratnju. Svojim nastupom ne samo glazbenim već dosjetkama i emocijama Slavonija Bend i Indira uistinu su oduševili publiku. Posebno je vesela bila Josipa, djevojka iz publike, koja je upravo ovaj dan slavila svoj 20. rođendan, koju je Indira pozvala na pozornicu, čestitala joj i darovala cd.

Tradicionalno, Grad Makarska povodom obilježavanja jednog od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti bogatim programom započetim dan uoči na Zelenki i u Arbuna te ovim koncertom kao središnjim slavljem zaokružio je ovogodišnju proslavu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 

 

J.Glučina / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh