RASKOŠNA FOLKLORNA VEČER Šumari iz Vinkovaca i Tempet rasplesali Kačić

RASKOŠNA FOLKLORNA VEČER Šumari iz Vinkovaca i Tempet rasplesali Kačić
Sjajnu večer folklora makarskoj publici sinoć su na Kačićevu trgu podarili KUD “Šumari” iz Vinkovaca i domaći FA “Tempet”. Pokazali su vrijedne narodne nošnje, svu raskoš kulturne baštine, rasplesavši i publiku. KUD “Šumari” iz Vinkovaca već tradicijski ljeti gostuju u Makarskoj i nastupaju u programu Makarskog kulturnog ljeta. Sinoć su na Kačićevu trgu nastupili već 16. godinu. Samo prošle godine zbog zauzetosti nisu mogli. Pred ovogodišnjom makarskom publikom nastupili su tamburaški orkestar s folklornim ansamblom. Izveli su tri koreografije iz panonske zone, Slavonije, Baranje i Posavine s plesovima iz ovoga kraja, na čemu im je publika s divljenjem pljeskala. Njihov umjetnički voditelj Dario Grčić ističe kako se KUD “Šumari” bavi koreografiranim folklorom. Koregografiju Slavonije Žetva potpisuje Dario Grčić, koreografiju Baranje Enrich Merdić, a koreografiju iz Posavine Ženina volja dr. Ivan Ivančan. U punom sjaju predstavio se i tamburaški orkestar sa solistom Ivicom Grčićem otpjevavši nekoliko slavonskih pjesama.

Osim što su sinoć nastupili na Kačićevu trgu večeras će to učiniti za goste u hotelu Riviera, a u subotu gostuju u Baškoj Vodi.

S jednakim žarom i divljenjem publika je uživala u nastupu i domaćeg Folklornog ansambla Tempet. Ljepotu i raskoš ovdašnje nošnje i plesa tempet pokazao je i ovaj put naš domaći Folklorni ansambl koji nosi ime upravo po tom plesu izmamivši divljenje i naklon publike.

J.Glučina/ Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh