VELIKO ZANIMANJE GRAĐANA ZA ORGANIZIRANI BESPLATNI DERMATOLOŠKI PREGLED Na makarskoj plaži pregledano 232 osobe u okviru akcije “Moje ljeto-nešto drugačije”

VELIKO ZANIMANJE GRAĐANA ZA ORGANIZIRANI BESPLATNI DERMATOLOŠKI PREGLED Na makarskoj plaži pregledano 232 osobe u okviru akcije “Moje ljeto-nešto drugačije”
I ove godine već 10. put u sklopu dm-ove inicijative “Moje ljeto – nešto drugačije” na makarskoj plaži organizirani su besplatni dermatološki pregledi. Madeže i promjene na koži pregledavali su dr. med. Ana Bubić i dr. med. Snježana Nakić Tošić.

Besplatnom dermatološkom pregledu pristupilo jed 232 građana, a na daljnje pretrage upućeno je 10 posjetitelja. Dijagnosticirano je sedam atipičnih madeža, dva bazocelularna karcinoma i jedan melanom.

Bila je ovo prilika da bez dugog čekanja na termin građani obave pregled ili dobiju stručne savjete u vezi s njegom kože, saznaju detalje o rizicima izlaganja UV zračenju te kako se najbolje zaštititi od štetnog utjecaja izlaganja sunčevim zrakama, što su mnogi iskoristili. Uz besplatni pregled koji dm organizira u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom s ciljem prevencije bolesti kože te edukacije o zaštiti od UV zračenja, djeca su u sklopu zabavno-edukativnih radionica mogla naučiti sve detalje o važnosti sigurne igre na suncu. Partner inicijative je Hrvatsko dermatovenerološko društvo koje ističe tri najvažnija pravila: obavljanje preventivnog dermatološkog pregleda, izbjegavanje sunca tijekom ljetnih dana između 10 i 16 sati, kada je ono najintenzivnije, te redovito nanošenje proizvoda sa širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zraka tijekom boravka na suncu.

J.G. /Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh