NOGOMET Pripremna utakmica

NOGOMET Pripremna utakmica
Zmaj   -   Hrvace       1   : 0     (0 : 0)

Makarska. Igralište na GSC-u.

Gledatelja: 65.

Sudac: Ante Znaor (Imotski)

Strijelac: 1 : 0 Damir Rašić (53.)

Zmaj: Brkulj, Rakić, Žižić, Lozina, Mravičić, Danijel Rašić, Kljenak, Rudelj, Damir Rašić, Vuksan, Kristić (još su igrali: Gojak, Serdarević, Radić, Klinac, Ivanda, I. Rašić)

Trener: Ante Vidulin.

Hrvace: Guć, Pranjić, Banić, Čeko, Jurić, Škarić, Buljan, Udovičić, Ivanović, Ivanišević, Štimac (još su igrali: Šerić, Dadić, Radoš, Ribičić, Mujan).

Trener: Ivan Radeljić.

Makarski četvrtoligaš Zmaj u trećoj je pripremnoj utakmici ugostio trećeligaša Hrvace i na kraju sasvim zasluženo slavio. Početak utakmice protekao je u ravnopravnoj igri, i jedni i drugi stvarali su prigode koje njihovi napadači nisu iskoristili. Sredinom prvog poluvremena Kristić se našao u izglednoj prigodi, no vratar gostiju Guć sjajnom obranom sačuvao je svoju mrežu netaknutom. Početkom nastavka Zmaj je poveo sa 1:0, akciju Kristića i Danijela Rašića okončao je Damir Rašić pospremivši loptu iza leđa nemoćnog vratara Hrvaca. Potom su gosti bili u dobroj prilici za poravnanje rezultata, no udarac Ivanovića nije bio precizan. Trećeligaš iz Hrvaca najbliže je bio pogotku u 60. minuti kada je Ivanišević zatresao vratnicu vratara domaćih Brkulja. Kako se bližio kraj utakmice vrućina je bila manja, a igra sve bolja. Zmaj je mogao podebljati prednost u 78. minuti, ali Kristić na ovom dvoboju nije naštimao nišanske sprave. Bila je ovo treća pripremna utakmica „crvenih“ i druga pobjeda, po viđenom na terenu da se naslutiti da Makarani s pravom najavljuju kandidaturu za povratak u treći nogometni rang gdje im je objektivno gledajući i mjesto.

J. Kovačević

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh