IVAN PERAK IZLAŽE U GALERIJI GOJAK DO 6. RUJNA ‘Moji brodovi pulsiraju životom i Mediteranom’

IVAN PERAK IZLAŽE U GALERIJI GOJAK DO 6. RUJNA ‘Moji brodovi pulsiraju životom i Mediteranom’
- Na svojoj slikarskoj odiseji dubrovački akademski slikar Ivan Perak stigao je u Galeriju Gojak i to dijelom ciklusa ‘Brodovi’. Umjetnik stvarajući opus ne čini to na figurativan način već apstraktno ostavljajući promatraču da sam sudjeluje u slikarskoj misiji i zamišlja svoj brod – naglasio je Josip Karamatić, ravnatelj Galerije Gojak.

Izložbu koja se može pogledati do 6. rujna otvorio je Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske. Zahvalio je mladom slikaru na uistinu posebnom ostvarenju te podsjetio kako Galerija Gojak daje veliki doprinos Makarskom kulturnom ljetu jer ovo je treća likovna priredba pod njezinim svodom.

Ivan Perak sa svojim brodovima doplovio je nakon što je u njima uživala vinkovačka i dubrovačka publika. Njegova je ovo 12. samostalna izložba i prva u Makarskoj, ali i ne prvo predstavljanje u Galeriji Gojak. Naime, već tri godine sudjeluje u Likovnoj koloniji, i kako nam je rekao, fasciniran je Biokovom koje je i tema njegova kista kada stvara na Koloniji.

Poklonici likovne umjetnosti ostali su bez daha promatrajući Perakove brodove zaustavljene na velikim formatima. Slikar stvarajući ciklus već desetak godina pri tome koristi kombiniranu tehniku. Na upit: – Zašto brodovi? – odgovorio nam je.

- To je moj pogled na Mediteran. Gledatelj može vidjeti što želi, zato nisam odabrao figurativnost u izrazu. Važno je da moji brodovi pulsiraju, isijavaju životom – poručio je dubrovački akademski slikar.

 

 

 

J.Morović/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh