VEDRAN BUBLE, DIREKTOR 15. FESTIVALA KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE, USUSRET VRIJEDNOM JUBILEJU ‘Njegujući tradicionalnu pjesmu želimo da se publika zabavi’

Svim zaljubljenicima klapske pjesme i zabave sutra će u 20.30 sati Ljetno kino biti najdraža luka. Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u organizaciji Grada Makarske i makarske Turističke zajednice, grad će živjeti u znaku jubilarnog, 15. Festivala klapa uz mandoline i gitare.

Velikoj fešti klapske pjesme na kojoj će nastupiti Bonaca, Contra, Karaka, Kaše, Kumpanji, Niko, Puntamika, Subrenum, Tramuntana, Srdela i Marineta, publika se neizmjerno raduje, a prema informacijama koje imamo, zanimanje za ulaznice je veliko i bit će pravi doživljaj biti dio od osamstotinjak štovatelja na velikom događaju Makarskog kulturnog ljeta koji će voditi Lejdi Oreb, a kao gost nastupiti Hari Rončević.

- Neizmjerno sam sretan što je Festival klapa uz mandoline i gitare zaživio i cvjeta već desetljeće i pol čuvajući i njegujući tradicionalnu dalmatinsku pjesmu, a ujedno pružajući publici da se u svemu lijepo zabavi. I vrijeme će nam sutra biti naklonjeno tako da vjerujem da će publika često biti drugi glas klapama – kaže Vedran Buble, direktor Festivala klapa uz mandoline i gitare od njegovog drugog izdanja, podsjećajući da je Festival utemeljen na inicijativu Nikše Gilića i klape Srdela prije 14 godina. Na Festivalu je do sada pjevalo šezdesetak klapa.

Kao što se publika raduje Festivalu i sudionici se vesele radosnim licima zaljubljenika u klapsku pjesmu. Od prve godine Festivala jedino je klapa Kumpanji iz Blata na Korčuli. Njihov voditelj Ante Borovina kaže da im to puno znači. Znak je da su netko i nešto. Festival je jedan od najvećih u ovom pogledu, a direktor Buble zaslužuje duboki naklon i kao organizator i domaćin. Makarani, pak, vrijedni turistički radnici svoju gostoljubivost i dobrodošlicu nam iskazuju u svoj širini, ističe Borovina.

Riječi hvale za Festival ima i Vicko Dragojević, voditelj dubrovačke klape Kaše. Iza njih je devet Festivala i četiri zlata. – U vaš grad nam je vazda drago doći. Ljubav je obostrana, a Festival klapske pjesme uz mandolinsku pratnju je jedan od najvećih u Hrvatskoj – ističe Dragojević, radujući se nastupu na jubilarnoj fešti klapske pjesme.

U žiriju Festivala sjedit će maestri Duško Tambača i Mojimir Čačija, prof. Rozarija Samodol, kojoj je ovo 15. put, prof. Smiljan Radić i prof. Ivana Kenk Kalebić.

Ivana Brkić osmislila je nagrade, a u obliku keramičke stolne lampe s grbom Grada Makarske dobit će najbolji po odluci žirija, i violinski ključa pripast će miljeniku publike.

 

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh