ANDREA JELAVIĆ I MARTINA JEMBRIŠAK ZADIVILE GLAZBENIM TKANJEM Ave Maria umilne flaute i raskošne harmonike

ANDREA JELAVIĆ I MARTINA JEMBRIŠAK ZADIVILE GLAZBENIM TKANJEM Ave Maria umilne flaute i raskošne harmonike
Mlade i nadarene glazbenice splitska flautistica Andrea Jelavić i zagrebačka harmonikašica Martina Jembrišak zadivile su virtuoznim i posvećenim muziciranje publiku u crkvi sv. Marka. Jer rijetko se, a možda i prvi put u katedrali, moglo doživjeti Ave Mariu kao glazbeni plod i sklad umilnih zvukova flaute i raskošnih mogućnosti harmonike.

Glazbenice su za program Makarskog kulturnog ljeta odabrale skladbe Piazzolla, Gardela, Hermosa, Gallianija i već s prvim minutama koncerta svoj zanos prenijele na poklonike klasične glazbe tako da je pljesak publike bio velika motivacija i nagrada.

Flautistica Andrea Jelavić diplomirala je 2008. u klasi prof. Marine Novak i to odličnim uspjehom. Usavršavanje nastavlja u Francuskoj. Iza nje su brojna natjecanja i nagrade, surađuje s orkestrom opere HNK Split i profesor je u Glazbenoj školi ‘Josip Hatze’.

Harmonikašica Martina Jembrišak je zagrebačka studentica i na postdiplomskom studiju je u Njemačkoj. U svom djelovanju provodi projekt “Nova literatura za harmoniku” i tako razvija i obogaćuje repertoar klasične harmonike s naglaskom na hrvatske kompozitore. Dobitnica je više od trideset prvih nagrada.

 

 

 

J.Morović/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh