ŠTRAJK PROSVJETARA Prazne klupe i u makarskim školama

ŠTRAJK PROSVJETARA Prazne klupe i u makarskim školama
Kao što je i najavljeno nakon neuspješnog mirenja Vlade i sindikata školstva tijekom današnjeg dana štrajkalo se u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj. I u makarskim osnovnim školama se štrajkalo.

OŠ oca Petra Perice od 73 zaposlenih prema riječima ravnateljice Renate Gudelj radilo ih je samo 8. Od 491 učenika ove škole na nastavu je jutros došlo njih tek 57 od kojih je 37 učenika trećih razreda i oni su radili sa svojim učiteljicama koje nisu u štrajku. Iz ostalih razreda je tek 20 učenika bilo, kako je to jučerašnjim štrajkom predviđeno, na čuvanju. Dakle, oni učenici koji su došli bili su zbrinuti, a u školi su bili pripremili marendu za svih njih gotovo 500. Djelatnici škole, koji su štrajkali,  su sjedili u zbornici. Ravnateljica je dodala da će škola o mogućem štrajku na razini Županije pravodobno izvjestiti učenike i njihove roditelje kojima se preporučuje da prate javne informacije.

Od 97 zaposlenih u OŠ Stjepana Ivičevića štrajka njih 71, deset ih je na bolovanju, a 13 ih radi, uključujuči i druge zaposlenike, a ne samo učitelje i nastavnike – kazala nam je ravnateljica Marica Gržić. Ovu školu pohađa u dvije smjene ukupno 700 učenika, a u jutarnjoj smjeni na nastavu je došlo njih 40. Svi oni su zbrinuti. Nastavu ima 1. a u ovoj smjeni i poslijepodne na Dugišu 1.d će imati nastavu – kazala je ravnateljica Gržić.

Tijekom dana svi roditelji trebaju posebno pratiti informacije svake škole zasebno za naredne radne dane. Sljedeći dan neće biti masovnog štrajka, već se štrajkati po županijama. Štrajk za svaku županiju bit će objavljen javno, no roditelji trebaju paziti da li u toj županiji štrajka škola u koju je upisano njihovo dijete s obzirom na to da objava županijskog štrajka ne znači nužno štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u županiji.

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića je u štrajku. Naime, od 39 nastavnika koji su danas trebali radili tek njih 4 se izjasnilo da neće štrajkati. Pokazali su volju, ali nisu imali s kim raditi jer su na nastavu došla tek 2 učenika, a upisanih je u ovoj školi 472. Svi zaposleni koji su u štrajku sjedili su jutros u zbornici. Od ravnatelja Slavka Gudelja doznajemo kako ima informaciju da se sutra nastavlja štrajk na razini Županije. Hoće li to biti i konačna informacija, znat će se poslijepodne.
J.Glučina

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh